Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Președintele PSD, Liviu Dragnea a avut o reacție neobișnuită, după ce profesorii au anunțat că vor demara proteste, din cauza salariilor care cresc doar pe hârtie. Președintele Camerei Deputaților îi amenință pe aceștia, avertizând că salariilor lor au fost deja majorate.   

Întrebat despre protestele pe care profesorii le-au anunțat, în legătură cu salariile pe care le au, Dragnea, citat de EVENIMENTUL ZILEI a replicat: „E bine să îl întrebaţi pe primul-ministru. Mi-a spus şi mie premierul că a avut mai multe întâlniri în ultima perioadă cu mai mulţi lideri de sindicat şi aş vrea să vă dea el explicaţii. Deocamdată mă abţin, discutăm de nişte măriri de salarii care deja s-au realizat. De asemenea, cred că ar fi bine să fim puţin mai responsabili, pentru că este vorba de cât poate duce această ţară”.

Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) au anunțat proteste începând cu data de 2 octombrie, în cazul în care Guvernul nu acceptă încheierea unui acord scris, prin care se angajează să soluţioneze mai multe probleme cu care se confruntă salariații din învățământ, afirmă LIBERTATEA. Printre problemele reclamate de către reprezentanții profesorilor se află și pierderile cu aproximativ 3% din salariul brut, chiar mai mari în cazul celor care au mai multe sporuri. Aceste pierderi sunt cauzate, așa cum se arată în comunicatul FSLI, de ”faptul că sporurile salariale se calculează prin raportare la salariile de bază de anul trecut, ceea ce conduce la obţinerea unor venituri salariale mai mici decât ar trebui de fapt”.

Și Confederaţia „Cartel Alfa” anunţă că va picheta, între 25-29 septembrie, prefecturile de judeţ, urmând ca pe 4 octombrie să organizeze un miting în Piaţa Victoriei din Capitală, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de propunerea Guvernului de transfer a taxelor sociale de la angajator la angajat, anunță COTIDIANUL. O modificare aparent banală a sistemului de contribuții i-ar putea costa pe angajați o cincime din salariu, deși Ministerul Finanțelor Publice susține că veniturile nete nu vor fi afectate.

Ministrul Educaţiei vrea să „Abramburească“ și mai multgrila de salarizare a profesorilor. Liviu Pop se gândeşte să pună în practică propunerea Ecaterinei Andronescu ca profesorii din şcolile de renume să fie plătiţi diferenţiat. ADEVĂRUL constată că Ministrul Educaţiei face gafă după gafă. După ce a tipărit manualul de Sport, dar a lăsat elevii fără cărţile de Română şi Matematică, acum a anunţat că se ia în calcul ca profesorii din şcolile de renume să fie încadraţi pe o grilă diferită de salarizare, mai mare faţă de restul cadrelor didactice. Cum era de aşteptat, propunerea i-a revoltat pe profesori, care spun că măsura este discriminatorie.

Tot Ministrul Liviu Pop vrea să controleze discreționar piața manualelor și îi amenință pe profesori cu desfacerea contractului de muncă. Acesta a emis un ordin care îi va permite să controleze discreționar o piață a manualelor auxiliare estimată la zeci de milioane de euro, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Profesorii care îndrăznesc să vină la ore cu culegeri gen Gazeta matematică vor fi cercetați disciplinar, riscând și desfacerea contractelor de muncă. Nota ministrului Educației a fost urmată de o campanie de intimidare la nivelul școlilor. Amenințarea la adresa profesorilor este strecurată într-un document trimis Inspectoratelor Școlare din teritoriu.

Vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu a cerut demisia din funcțţie a lui Liviu Pop, după ce ministerul pe care îl conduce a transmis circulare în toate judeţele din ţară în care îi ameninţă cu „sesizarea organelor de stat“ pe profesorii care folosesc la clasă materiale auxiliare, anunță JURNALUL NAȚIONAL. În paralel, moţiunea simplă a PNL „O Românie fără educaţie de calitate este o Românie săracă“ a fost depusă la Senat, ea urmând să fie dezbătută şi votată lunea viitoare. În moţiunea semnată de 37 de senatori PNL şi USR se cere demisia ministrului Educaţiei, Liviu Pop, căruia i se mai solicită „să prezinte în Parlament un raport privind starea învăţământului românesc“.

Top 5 decizii scandaloase ale lui Liviu Pop: 1. Anularea licitațiilor pentru manuale. Ministrul a anunțat că, de anul viitor, intenționează să realizeze un manual unic pentru elevii de gimnaziu, care să fie tipărit la Editura Didactică și Pedagogică unde a numit, personal, un nou director în această vară. 2. Manualul unic. Elevii de clasa aV-a vor învăța după un singur manual care acoperă primele opt săptămâni de școală și 15 discipline. 3. Interzicerea auxiliarelor școlare. Liviu Pop nu s-a consultat cu profesorii cărora le-a interzis orice sprijin educațional.

4. Numirile politice și pe pile. Un număr de 13 inspectori școlari au fost demiși fără prezentarea unei analize detaliate a activății acestora. În locul lor au fost numiți membri ai coaliției PSD-ALDE sau amici de facultate a ministrului. 5. Îndemnul de a boicota școala. Liviu Pop le-a recomandat părinților să nu își trimită copiii în școli neacreditate. Cel puțin un sfert de școli se află în această situație.

De ani întregi, începem anul școlar cu aceleași vaiete patetice: cad școlile peste copii, nu sunt manuale, sunt elevi care merg pe jos kilometri întregi pentru că microbuzul școlar s-a stricat din nou. Ministrul Educației apare la televizor și anunță pompos o nouă „lege a educației”, panaceul pentru toate bolile sistemului. Într-un fel, afirmă CURENTUL, este bine că un incompetent ca Pop a ajuns în fruntea ministerului, pentru că părinții pot vedea mai bine cât de putred este sistemul educației de stat.Comentarii

Verestoy Pai nu e vina lor... E vina proastei asteia de Olgutza, care tot bate la hadarag cu mariri pentru toata lumea... S-au facut mariri, e foarte bine. MAi trebuie micsorari pe ici pe colo. In rest, FACETI DRUMURI, AUTOSTRAZI SI 2 FABRICI PE AN!!!!!! Lasati cacarania cu bozgorii cu limba-n prag si cu alte tampenii.... Alea nu sunt prioritati nationale!!!

15 septembrie 2017 11:50

Mirel Smardoi Palada Cristi, vrei sa-ti trag cativa pumni in gura?

15 septembrie 2017 7:13

Cristi Nemernicii astia de psd-isti mint cu nerusinare. In invatamant, de la guvernul Ponta, nimeni nu a mai dat un leu la salariul dascalilor.Cu aceasta gaselnita securista a javrei abramburica , de lefuri diferentiate pentru scolile de renume, nu vor decat sa bage zanzanie intre profesori, sa-i dezbine.Cred ca opozitia ar trebui sa se uneasca, lasand la o parte orgoliile pentru a ne scapa de acesti hoti de psd-isti care vor da foc la tara.

14 septembrie 2017 20:19

Dr. Bacalbasa, parlamentar PSD Bacalbașa, care este și membru în comisia de cultură a Camerei Deputaților, nu este impresionat de cazul controversat al preotului Pomohaci. Întrebat cum comentează dezvăluirile care l-au vizat pe preotul Cristian Pomohaci și amploarea acestui scandal, parlamentarul PSD a afirmat că, în opinia sa, homosexualitatea nu ar intra în conflict major cu moralitatea creștină. Iar singura problemă a lui Pomohaci este că s-a lăsat filmat.

14 septembrie 2017 20:00

Gina Ideea este ca prostii care l-au votat tot cred in el. :))

14 septembrie 2017 15:44

PS rectificare .."copiii". Graba, bat-o vina!

14 septembrie 2017 13:23

Shalom Nici profesorii, ca mai toti bugetarii nu merita sa aibe salarii marite. Scoala noastra a ajuns de 2 bani. Era mai buna pe vremea comunismului, desi era franata din toate directiile. Oamenii aveau alte calitati. Erau oamnei competenti ajunsi acolo, in general, pe baza de competitie, dar si din dragoste fata de meserie. Astazi lucrurile sunt foarte triste. Peste 10 ani se va simti dezastrul facut in acesti ultimi 15-20 ani! ( de fapt se cam vede!) Astazi toti vor BANI. Atunci se faceu activitati la SCOALA. Astazi ii auzi pe parinti ca-si duc copii la sctivitati, fug dintr-o parte in alta: limbi straine, dans, sport (fotbal) etc. Atunci nu se faceau limbi straine, e adevarat, dar se faceau cercuri de matematica, de fizica, de literatura, se faceau coruri, echipe de dansuri si sport. SE FACEAU FARA BANI! Astazi cei care n-au BANI nu fac activitati! Cei care AU BANI, le fac din OBLIGATII, nu din placere. Iata de ce ne asteapta un dezastru!

14 septembrie 2017 13:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.