Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

În presa arabă și israeliană s-a propagat în ultimele zile o informație despre care guvernul israelian și saudit refuză să scoată un cuvânt. O publicație saudită a scris că prințul moștenitor Mohammed bin Salman a efectuat miercuri o vizită secretă în Israel, unde s-a întâlnit cu premierul Benjamin Netanyahu. Zvonurile au fost alimentate de anunțul pe rețelele sociale despre vizita în Israel a unei personalități arabe din Golf făcut de un jurnalist israelian. În scurt timp, presa saudită a invocat o acțiune pusă la cale de Qatar: personalitatea arabă care s-a deplasat la Ierusalim a fost, de fapt, un qatariot.

Ce avea să se întâmple la câteva ore după misterioasa vizită poate arunca o lumină asupra naționalității musafirului premierului Netanyahu. În zorii zilei de joi, aviația israeliană a bombardat ceea ce oficialii au declarat că era o uzină în care regimul al-Assad continuă să producă arme chimice. Rachetele au fost lansate de avioanele israeliene din spațiul aerian al Libanului, motiv care ar explica de ce nu au fost atacate de sistemul antiaerian S-400 desfășurat de Rusia în Siria.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.