Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Exact în urmă cu o săptămână, o știre făcea înconjorul cancelariilor țărilor NATO: Armata română eșalonează plățile către proprii angajați. Apoi a venit și a doua bombă mediatică, ministrul Adrian Țuțuianu demisionează. Sau este demis, că nu era prea clar. Ieri a venit și a treia bombă, odată cu anunțarea înlocuitorului său, după ce s-a obținut și acordul președintelui Klaus Iohannis: filosoful Mihai Fifor, ministrul Economiei.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi-a pus un om de încredere la Ministerul Apărării, după ce Adrian Ţuţuianu începea să se profileze ca un viitor lider al partidului, după cum au declarat surse politice pentru ADEVĂRUL. Prin execuţia lui Ţuţuianu, Dragnea a făcut un nou exerciţiu de forţă în faţa partidului, dar mai ales în faţa premierului Mihai Tudose, care s-a trezit că partidul decide schimbarea unui ministru, fără ca el să se poată opune. După „experiementul“ Ţuţuianu, Dragnea n-a mai riscat, aşa că l-a ales pe Mihai Fifor, poate cel mai de încredere om pe care îl are în partid.

În 2015 partidul l-a propus Ministru al Transporturilor, în această vară a preluat  Economia și acum a fost trimis la Apărare. Interesant este, după cum remarcă NAȚIONAL, că presedintele Klaus Iohannis – același care, cu doi ani în urmă, a refuzat să-l numească pe Mihai Fifor ministru al Transporturilor (în Guvernul Ponta) pe motiv că este paralel cu domeniul – a acceptat pe loc ca pesedistul licențiat în Filozofie și doctor în Antropologie Socială să preia frâiele Armatei.

În ceea ce-i privește pe pesediști, aceștia au pedalat pe faptul că Fifor a demonstrat deja că este „un ministru bun și responsabil“. Și bun la toate, constată ROMÂNIA LIBERĂ. Fifor a fost luat în calcul de două ori de PSD chiar și pentru a prelua şefia Guvernului: în iarnă, odată cu primul Cabinet PSD, şi după demiterea lui Grindeanu. El a refuzat, în şedinţa CExN de la acea dată, să devină premier, potrivit liderilor PSD.

La două zile după intempestiva demisie/demitere a lui Țuțuianu, EVENIMENTUL ZILEI a dezvăluit că Guvernul plănuia încă de la 1 septembrie înființarea unui organism cheie în viitoarele achiziții de armament, un Consiliu aflat sub conducerea ministrului Economiei, la acea dată Mihai Fifor, din care făceau parte și ministerele Apărării și Internelor, dar și toate serviciile secrete. Miniștrii Carmen Dan și Adrian Țuțuianu se pare că-și dăduseră acordul pentru înființarea acestui organism menit să ”împartă” responsabilitatea deciderii acestor achiziții între palatele Cotroceni și Victoria.

Fifor a fost, până ieri, ministru al Economiei în Guvernul Tudose. În locul lui Fifor la Ministerul Economiei, PSD l-a nominalizat marți pe deputatul Gheorghe Șimon, anunță COTIDIANUL. Acesta este vicepreşedinte al PSD Maramureş și a absolvit Facultatea de Mecanică la Cluj. În ceea ce priveşte pregătirea profesională a celor doi miniştri propuşi, Fifor fiind absolvent de Filosofie, iar Şimon inginer, replica liderului PSD, Liviu Dragnea a fost:

„Şi noi ne asumăm că suntem ingineri, asta e. A făcut (n.r - Şimon) o facultate grea şi asta cred că îl va ajuta să fie un ministru al Economiei bun. Fifor are o experienţă veche şi cred că va fi un ministru al Apărării foarte bun. Ştiţi că sunt foarte mulţi filosofi în serviciile secrete, din filosofi şi istorici se recrutează. Asta înseamnă că au viziune analitică".

Noii miniştri ai Apărării şi Economiei, Mihai Fifor şi Gheorghe Şimon, au depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni, în cadrul unei ceremonii scurte, la finalul căreia preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut declaraţii. În schimb, afirmă GÂNDUL, Iohannis i-a scos la discuţii pe preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, pe premierul Mihai Tudose şi pe vicepremierii Sevil Shhaideh şi Marcel Ciolacu, prezenţi la Cotroceni.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să răspundeți la următoarea întrebare: Este normal ca persoana care conduce un minister să nu aibă niciun fel pregătire în domeniul respectiv?Comentarii

Dana Guvern de hahalere, asa cum este si acest mustacios mincinos.Minciuna este patologica la acest ins si la psd.O sa le tragem niste suturi in cur la primele alegeri de o sa sara fulgii.Parca este un blestem pe tara asta sa avem numai conducatori de cacat.

14 septembrie 2017 11:30

Dragnea și-a pus omul de încredere? 2 Pân-acum PSD-ul mai punea câte un specialist în materie la măcar un minister în guvern, sau cel puțin un personaj cunoscut de toată nația, așa cum Ilici Iliescu l-a pus pe academicianul lui pește prpjit comunist împuțit Bârlădeanu președinte la Senat în 1990, sau pe scursura aia de Răzvan Teodorescu ministru la cultură, neom care e un eminent om de cultură, iar exemplele pot continua. Dar când a ajuns Crin Antonescu președinte de partid la PNL, și-a dat cu firma-n cap punând niște idioți miniștri, dintre care cel puțin unul a ajuns la ocnă pe merit. Guvernarea? Un fel de mascaradă ieftină unde ajung niște idioți și niște incompetenți, iar noi norodul ne tot mirăm că țara e datoare vândută străinătății pentru următorii 300 de ani? Tu-vă-n gură de nemernici cu PSD-ul vostru cu tot!

13 septembrie 2017 21:29

Dragnea și-a pus omul de încredere? 1 Mda! Un filosof care să facă teoria polimerizării stereospecifice a chibritului care scobește-n găoz căcatul praf la apărarea României de prostia imensă a PSD-ului. Ce să ne mai mirăm? Adică fostul activist PCR cu studii medii Mircea Dușa, o coadă de topor din fostul PCR ceaușist a fost și el ministru la apărare, și a făcut un căcat pudră cu acel contract prin care țara noastră a achiziționat 12 avioane militare de luptă americane F 16 vechi la mana a 5-a de la portughezi la același preț la care Pakistanul a cumpărat 8 avioane noi F 16 direct de la americani. Deci afacerea căcării secolului! Acum acest filosof cu muian patibular de scandalagiu de bodegă a ajuns și el ministru la apărare ca să facă ce? Păi să-i ducă țucalul lui Dragnea, că la așa ceva e nevoie de un filosof care să scobească-n căcat și să-l analizeze anal, pentru ca țara noastră să fie apărată de prostia PSD-ului. Tu-vă-n gură de nemernici! Adică în asta constă guvernăreala, să fie date posturi de miniștri la cumetri și prieteni de pahar?

13 septembrie 2017 21:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.