Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Vicepremierul rus pentru probleme de sport, Vitali Mutko, a acuzat marți Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA) că este parțial responsabilă pentru problemele legate de dopaj existente în sportul din țara sa, adăugând că este timpul să se întoarcă pagina acestui scandal.

Potrivit lui Vitali Mutko, AMA a aprobat numirea ca director al Laboratorului antidoping din Moscova a lui Grigori Rodcenkov, acuzat ulterior că ar fi în mijlocul scandalului de dopaj de stat care a zguduit în special atletismul din Rusia.

"Că acest om a încălcat regulile și procedurile AMA, suntem de acord. (...) Noi ne reformăm sistemul antidoping, dar trebuie sa fie astfel încât să existe și o responsabilitate a AMA, organism care ar fi trebuit să fie garantul acestui om, pe care l-a acreditat și căruia i s-a permis să lucreze. Practic, era sub controlul lor dar acum este învinuit statul rus'', a declarat Mutko într-un interviu acordat R-Sport.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.