Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Revenirea la manualul unic este una dintre laturile întoarcerii la comunism, care se observă de la venirea la putere a PSD, atrage atenția scriitorul Mircea Cărtărescu, care adaugă că „PSD ar trebui să își schimbe numele în PCR” și că măsurile luate în ultima vreme de către ce aflați la putere denotă o mentalitate comunistă, care țintește înspre un stat extrem de puternic și înspre diminuarea economiei private.

De ce e rău ca toți elevii din România să învețe după același manual? Scriitorul Mircea Cărtărescu răspunde cu un șir de întrebări: „Dar de ce să nu avem un singur săpun? De ce să avem 100 de feluri de săpun? De ce să nu avem un singur fel de pastă de dinți? De ce să nu avem un singur fel de făină sau de mălai? De ce nu avem câte un singur produs pentru toate lucrurile? Păi de asta nu avem, pentru că nu trăim într-o astfel de lume în care tot ce se produce e produs de un singur producător care e statul și în care omul nu are niciun fel de liberate de alegere. Despre asta e vorba. Omul nu trăiește numai cu bunăstare, omul trăiește și cu libertate, cu nevoia de a putea alege dintre foarte multe lucruri. De aici vine și concurența, ce provoacă bunastarea oamenilor”, a declarat Mircea Cărtărescu la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24.

Integral pe RepublicaComentarii

Nici chiar asa ! @nae.Oi fi d-ta anti basist, dar zau,nu-i jigni chiar asa facandu-l pe acest Cacartarescu basist !

12 septembrie 2017 12:41

nae Acum am luat o muie de la Basescu si am gura plina de spume!

12 septembrie 2017 12:18

nae Scoateti-l dracului de peste tot pe basistul asta spurcat!

12 septembrie 2017 11:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.