Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Coaliţia pentru Familie a demarat campania de promovare a referendumului pentru redefinirea familiei, aprobat de PSD, şi în jurul metodei s-au iscat noi dezbateri. Organizaţia a publicat o serie de filmări în care copii şi tineri îndeamnă senatorii să voteze favorabil, iar „Adevărul“ a cerut opinia specialiştilor după ce mai multe voci din mediul online au pus la îndoială moralitatea şi chiar legalitatea unui astfel de demers.


Disputele din jurul căsătoriilor gay ar putea fi definitiv tranşate dacă PSD va organiza, în această toamnă, referendumul pentru redefinirea familiei, aşa cum a anunţat liderul social-democraţilor Liviu Dragnea.

Iniţiativa cetăţenească este în prezent la Senat, forul decizional în ceea ce priveşte acest demers legislativ. Dacă proiectul este adoptat de cel puţin două treimi din numărul senatorilor din plen, atunci revizuirea Constituţiei poate fi făcută doar dacă este susţinută de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.

În acest sens, Coaliţia pentru Familie, care a iniţiat proiectul, a demarat campania de sensibilizare şi a reuşit să işte noi dezbateri.

„Eu te voi vota pe tine şi vreau să cred că îţi pasă“
Primele materiale de promovare a referendumului, care prevede menţionarea în Constituţie a faptului că familia este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie şi nu între soţi cum este acum, sunt clipuri video în care mai mulţi copii şi tineri îi îndeamnă în mod direct pe senatori să voteze favorabil.

„Eu te voi vota pe tine şi vreau să cred că îţi pasă. Cum va arăta România de mâine? Pentru că România mea este România copiilor tăi. Aşa că, de tine depinde ca un bărbat şi o femeie să fie părinţii copiilor din România. Votează definiţia căsătoriei aşa cum ai vota-o pentru copiii tăi“, este discursul rostit de tinerii din clipul de promovare a referendumului.

Integral pe AdevărulComentarii

Gimmy Referendumul nu e antigay.... O prostie manipulatorie.... E profamilia NORMALA-ISTORICA!!!!!

12 septembrie 2017 10:38

Augusto Romanii toata istoria lor au fost TOLERANTI !!!!! Nu mai baiguiti aiurea... Este necesar acest Referendum si nu suntem singura Tara europeana care isi exprima parerea asupra acestui subiect imaginar al intolerantei fata de LGBT!!!!! Se cam auto-discrimineaza nedefinitii astia... Ba-s gay, ba-s trans, ba-s asexuali .... Cine sa-i inteleaga??? Ca nici ei nu reusesc...

12 septembrie 2017 10:35

Costache Nu se foloseste nimeni de nimic. Carta Fundamentala a Drepturilor Omului prevede dreprul minorilor la opinie pentru a-si apara demnitate....

12 septembrie 2017 10:30

Oltean Romania este o tara ultrabogata. Numai asa se explica initierea unui astfel de referendum, prilej de a da bani firmelor oranizatoare si, implicit PSD.. Se mizeaza pe spiritul intolerant al majoritatii romanilor si, la urma urmei, doreste apa la moara de vot a PSD.

12 septembrie 2017 10:26

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.