Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Muzeul și Asociația Culturală Kaisersteinbruch (Muk) organizează în perioada 9-17 septembrie simpozionul internațional de artă Featuring Kaisersteinbruch #2: Forme ale realităţii. Formatul simpozionului a fost conceput de curatorii Ana-Maria Altmann şi Fabio Gianesi. Pentru al doilea an consecutiv, Institutul Cultural Român de la Viena este partener al proiectului.

Dacian Andoni (coordonator, România), Gabriela Culic (România), Dmitri Şibaev (Republica Moldova), Doris Dittrich (Austria), Bruno Joly (Franța) și Gábor Szücs (Slovacia) sunt cei șase artiști care se întâlnesc la Kaisersteinbruch. Cea de-a doua ediție a simpozionului de artă abordează probleme ce țin de conținutul și strategiile memoriei, incluzând, punctual, alături de pictură, și inserții din alte genuri artistice. „Simpozionul de la Kaisersteinbruch creează cadrul pentru un dialog între prezentul imediat și trecut, prilejuind incursiuni încărcate de semnificație în diverse narațiuni cu valoare istorică. Pictura, ceramica și fotografiile artiştilor oferă o privire plină de prospețime asupra identității locale și generează astfel un impuls creator pentru întreaga regiune, o moștenire la care ne putem raporta și la care putem medita.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.