Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Una dintre cele mai vechi şi mai bine păstrate biblioteci din lume se află la Mânăstirea Sfânta Ecaterina din Muntele Sinai, construită acum 15 secole şi unde sunt păstrate manuscrise antice. Recent, datorită unei noi metode de cercetare, savanţii au descoperit limbi care nu au mai fost folosite din „epoca întunecată”, printre care şi albaneza caucaziană, noi poeme în greaca veche, precum şi trei tratate de medicină, informează The Atlantic.

Albaneza caucaziană ar fi fost vorbită, după cum informează The Atlantic, într-un regat creştin care se afla în locul Azerbaijanului de astăzi. Se pare că aproape în totalitate, izvoarele scrise au fost distruse în secolele VIII- IX, odată cu distrugerea bisericilor. O altă limbă veche descoperită este una folosită de cele mai vechi comunităţi creştine din Orientul Mijlociu, denumită aramaică palestiniană creştină- o combinaţie între siriacă şi greacă care nu a mai fost folosită din secolul al XIII-lea. În această limbă au fost scrise primele versiuni ale Noului Testament.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.