Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Reprezentanţii INS au prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, cum funcţionează sistemul de recenzare "online". "De fapt, nu este online, ci semi-online. Nu am fost pregătiţi pentru online", a declarat Sorin Trică, directorul Direcţiei de Statistică demografică şi recensământul populaţiei din cadrul INS.

El a precizat şi cum funcţionează sistemul: "Este disponibil doar pentru Bucureştişi este semi-online. Persoana este obligată să trimită un mail sau să dea un telefon la Primăria sectorului său, prin care să anunţe că vor să se autorecenzeze, online. Apoi, ei trebuie să acceseze www.recensamantromania.ro, la secţiunea Instrumentar, de unde se pot descărca formularele de recensământ. După completare, chestionarul de recensământ poate fi transmis fie prin poştă, fie scanate şi transmise prin mail, fie să se ducă direct la primărie cu formularele completate".

Încercând să facă o demonstraţie despre cum se completează un formular de recensământ online, Trică a avut surpriza să observe că nu funcţionează site-ul INS. "Tocmai am constatat şi eu că merge prost site-ul. Noi am schimbat serverul, este maximum ce putem face. Acum, probabil toată ţara intră pe internet", a declarat Trică.
Integral pe Gândul