Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

PSD este gata să acorde minorității maghiare privilegii inexistente în vreo țară europeană în schimbul sprijinului dat de UDMR Guvernului Tudose. Social-democraţii au ales să-şi continue găunoasa colaborare  cu UDMR, o gură de oxigen pentru putere, după cum susține președintele PNL, Ludovic Orban.

„Ieri, UDMR a anunţat că prelungeşte protocolul de colaborare parlamentară cu PSD (adică susţinerea în Parlament a guvernului Terente). M-am întrebat care este preţul plătit de pesedişti. Am aflat răspunsul tot ieri, din Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor, unde coaliţia majoritară a votat favorabil proiectul de modificare a legii administraţiei, care coboară de la 20% la 10% pragul pentru minorităţi.

Deci, prețul este trădarea. În prag de 2018, PSD cedează în faţa celor care refuză să sărbătorească Centenarul Marii Uniri şi este gata să sfideze românii acordând privilegii inexistente în vreo ţară europeană, doar ca să rămână la putere. Şi asta în timp ce guvernul Ungariei ne caută nod în papură. Opriţi-vă neruşinaţilor!", a scris Orban, citat de GÂNDUL, pe pagina lui de Facebook.

România s-a trezit în mijlocul unui scandal diplomatic uriaș cu Ungaria, prin decizia de a desființa Liceul Teologic Romano-Catolic „Francisc Rakoczi al II-lea” din Târgu-Mureș. Desființarea școlii a dus la tensiuni în coaliția parlamentară care susține Guvernul, în condițiile în care liderii UDMR sunt extrem de iritați de faptul că ministrul Educației, Liviu Pop, reprezentant al PSD, nu a luat nici o măsură pentru a rezolva problema funcționării acestei unități de învățământ, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ. Președintele UDMR, Hunor Kelemen, a cerut Guvernului, pe care UDMR îl sprijină parlamentar, să rezolve problema.

Însă UDMR a tăcut chitic și a așteptat începerea anului școlar pentru a detona clasica bombă cu „suntem persecutați de români”. Aceeași de fiecare dată, de care toată lumea s-a plictisit, dar pe care niciodată autoritățile române nu sunt în stare să o dezamorseze. Îți lasă impresia că mai degrabă nu vor, având în vedere negocieri politice ascunse de ochii lumii, pentru un vot în plus sau un dram de putere iluzorie. NAȚIONAL propune să nu uităm gafa monumentală a lui Dragnea, care, nemaifiind sigur de majoritatea parlamentară, era la un pas de ceda găunos pe Statutul minorităților, în favoarea UDMR.

Pe de altă parte, Guvernul Ungariei a decis să îşi retragă sprijinul faţă de admiterea României în diverse organizaţii internaţionale, inclusiv pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), pe motiv că înființarea liceului catolic de la Târgu Mureș a fost suspendată, anunță COTIDIANUL. Liderul PSD, Liviu Dragnea, dă vina pe "instituțiile de forță" în scandalul Ungaria - România, după ce judecători români au anulat decizia de înființare a liceului, iar DNA are în instrumentare un dosar legat de acest subiect.Comentarii

Victor Viorel Ponta Dragnea s-a dus la Tebea inchiriind un elicoptwr cu 5000 de Euro cand de fapt face concesii anti- romanesti UDMR-ului

11 septembrie 2017 18:19

crestinu` si....nu prea Dac-o face, PSD a pierdut votu` meu ! Punct !

11 septembrie 2017 11:03

nae Voi faceti spume. PSD face bani, isi face legi pt penali. Sunteti patetici.

11 septembrie 2017 10:31

@ v Nenicule greșești amarnic. Dragnea prin tot ce face el, e numai ce-l trece pe el capul. PSD-ul nu contează în acest caz, ci numai ce vrea Dragnea, indiferent dacă e rău. Dragnea nu urmărește decât scopul personal, adică să scape de pușcărie, atât. PSD-ul e condus cu autoritate dictatorială de acest țărănoi cu mustața ca un găinaț de cioară sub nasul individului respectiv. Așa că Dragnea trădează PSD-ul cam prin tot ceea ce face el, asta e realitatea. La momentul când va fi condamnat cu executare pentru abuzul lui cert în serviciu unde e o pagubă la bugetul statului de 110.000 lei, PSD-ul o să cadă-n closetul plin de căcat moale, așa că teoria ta cu întăridea căcatului PSD e completamente greșită. Să fii sănătos!

10 septembrie 2017 23:09

v Dragnea a tradat Romania, dar n-a tradat PSD. PSD-ul va iesi intarit din aranjamentele facute cu UDMR.

10 septembrie 2017 21:59

Liviu Dracnea Sunt pe mosie cu bunul meu prieten Hunor. Ce scula tare are!

10 septembrie 2017 6:26

nae Acum am luat o muie de la Dragnea si am gura plina de spume.

9 septembrie 2017 21:26

Liviu Dragnea Futem in cur Romania si asta ne ocupa tot timpul.

9 septembrie 2017 21:24

nae Important este ca PSD nu pierde majoritatea oricate spume ati face.

9 septembrie 2017 20:45

Grecu D-le Ioan Luca, Tariceanu este cel mai libidinos, tradator si filomaghiar personaj dintre toti politicienii romani.Acest fanariot este in stare de orice marsavie ca sa-si mentina treapta pe care s-a suit datorita dobitoceniei romanilor.Este cu mult mai rafinat si periculos decat Dragnea.

9 septembrie 2017 20:24

Levy Dragnea Postaci, avem mare nevoie de postarile voastre. Mai avem doar putin si distrugem total Romania spre cinstea stapanilor nostri din Israel!

9 septembrie 2017 18:14

Florin Gaozar Iordache Asa, si? Alta intrebare?

9 septembrie 2017 8:36

Lingaul Bai repetentule vezi ca azi sunt comemorate victimile de la Ip si Traznea,vezi ce cruzume au facut javrele unguresti.In loc sa urle ziarele de acest evenimet tu si ziaristii lingai tac malc,ei Romania Libera ceva articol ???transformati-va in partrid daca aveti sange in instalatie,labagii lasi !!!

9 septembrie 2017 7:44

anti-UE Nu "inalta " tradare , ci ANTINATIONALISM !!!

9 septembrie 2017 6:59

Liviu Dracnea Unde sunt lingaii psd: nae, v, Mircea, Nica, mircea si celelalte excremente?

8 septembrie 2017 22:24

Liviu Dracnea Unde sunt lingaii psd: nae, v, Mircea, Nica, mircea si celelalte excremente?

8 septembrie 2017 22:24

fan Dragnea, cel mai smecher mustacios de la Stalin incoace Dragnea asa intelege patriotismul.

8 septembrie 2017 21:45

Traian Boul sef Dragnea de la pizdeul mamii lui sa se uite un pic in curtea Ucrainei sa vada ce inseamna NATIONALISM!!!!!! Trebuie sa urce pragul electoral la 15% pentru partide si minoritatile udemereu si sa faca ORDINE IN ROMANIA! Pana una alta, a fost votat de romani nu de unguri dobitocul asta care se crede Mafalda!!! Daca vrea ceva de la bozgori sa se duca la OROR-heiul Secuiesc sa cumpere mici din ceafa de piszdelist!!!!!!

8 septembrie 2017 13:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.