Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Premierul Mihai Tudose a declarat la TVR că a votat cu două mâini în Parlament pentru ceva însă a făcut-o „de oaie“, și a mințit, după cum s-a observat ulterior. Oricine poate constata că făcut fix invers, conform situației prezentate pe site-ul Camerei Deputaților.

S-a întâmplat în ziua de 10 decembrie când s-a pus la vot un amendament al deputatului de atunci Remus Cernea privind interzicerea cianurilor. Au fost prezenți 171 de deputați, au fost 59 de voturi pentru interzicerea cianurii (din care doar șase de la PSD) și 100 împotrivă. Nouă deputați s-au abținut și trei nu au votat. Interesant este că atât actualul premier Mihai Tudose, cât și fostul premier Sorin Grindeanu au votat clar NU, a observat COTIDIANUL.

Realitatea îl contrazice pe premierului Tudose constată și EVENIMENTUL ZILEI. Cu toate că premierul a anunţat că preţurile la carburanţi nu s-au majorat şi nu se vor majora, iată că realitatea îl contrazice. Conform siteului peco-online.ro, care actualizează zilnic preţurile de la majoritatea benzinăriilor din România, atât preţurile la motorină cât şi la benzină au crescut şi continuă să crească. Totuşi, prim-ministrul și ministrul de Finanțe, Ionuţ Mişa, au dat asigurări că nu se vor înregistra creșteri de preț la carburanți începând cu 15 septembrie și 1 octombrie.

Preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a declarat, în exclusivitate pentru EVENIMENTUL ZILEI, că: „Preţurile la combustibili s-au majorat de când s-a anunţat accizarea. Practic, pentru un plin la un camion, astăzi, plătim cu 100 de euro mai mult. La 10 tone de combustibil, costurile noastre cresc cu 1.000 de euro. Astăzi, în România, există 150.000 de unităţi, camioane şi autocare, asta fară ca să mai punem la socoteală şi taxiurile, pentru că şi ei sunt afectaţi”.

Benzina şi motorina s-au scumpit la pompă cu aproximativ 10 bani în anumite benzinării şi asta chiar dacă Guvernul încă nu a introdus accizele mărite, constată ANTENA3. Petrom spune că este vina uraganului Harvey din Statele Unite ale Americii, preţul benzinei a crescut foarte mult, iar importurile din SUA au un trend ascendent. Pe români îi mai aşteaptă şi alte scumpiri: acciza de 16 bani de la 15 septembrie și alți 16 bani de la 1 octombrie.

În același timp, ratele românilor cresc rapid, anunță CAPITAL. Dobânda urcă la maximul ultimului an şi jumătate. Dobânda ROBOR cu scadenţă la trei luni, în funcţie de care se calculează ratele la creditele Prima Casă, a depăşit ieri pragul de 0,95% pentru prima dată în ultimul an şi şapte luni. Indicatorul a crescut accelerat în ultimele zile şi se îndreaptă spre 1%, nivel atins ultima dată în ianuarie 2016. Comparativ cu începutul acestui an, indicatorul s-a majorat cu 0,1 puncte procentuale, ceea ce se traduce printr-o creştere cu circa 18 lei a ratei lunare la creditele în lei, dacă debitorul se află în prima etapă de plată a împrumutului, când dobânda cântăreşte cel mai mult în rata lunară, potrivit calculelor.

Pe de altă parte, încet, dar sigur, numărul pensionarilor din România tinde să-l depăşească pe cel al persoanelor care au un loc de muncă. Fenomenul antrenează o sumă întreagă de schimbări, în sistemul de pensii, în securitatea socială, în medicină, în obiceiurile de consum, în structura populaţiei.

România are aproape 4,7 milioane de pensionari, arată datele centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP). În acelaşi timp, numărul celor care au un loc de muncă şi contribuie la sistemul public de pensii este tot mai mic. Potrivit ultimelor date statistice, din 2016, România are o populaţie activă, aptă de muncă, de circa 9 milioane de persoane. Din acestea, doar 5,6 milioane lucrează sub o formă sau alta, anunță ADEVĂRUL.

Un calcul simplu arată că raportul dintre numărul de pensionari şi cel de salariaţi este de aproximativ 9 la 10, ceea ce înseamnă că 10 angajaţi activi susţin nouă pensionari, dar acest raport variază de la un judeţ la altul. Specialiştii citați de CLICK!, opinează că în câţiva ani sistemul de pensii ar putea claca, din cauza faptului că nu vor exista suficienţi contribuabili care să susţină sistemul public și, în consecință, nu peste mult timp, sistemul de pensii va fi unul falimentar, fiindcă proporţia între salariaţi şi pensionari va creşte şi mai mult în favoarea categoriei din urmă.

Ca să satisfacă promisiunile electorale, Guvernul PSD –ALDE crește salarii și pensii din împrumuturi și astfel a îndatorat țara cu 10 miliarde de euro în 7 luni, susține ROMÂNIA LIBERĂ. Pentru anul 2017, Ministerul de Finanțe preconiza că valoarea împrumuturilor contractate de Guvern va fi de aproximativ 68,6 miliarde de lei. Adică în jur de 15,3 miliarde euro. Însă, doar în primele șapte luni de guvernare PSD, s-au luat deja împrumuturi de peste 10,2 miliarde de euro.Comentarii

Silviu Brucan: Romanian people- very stupid people Am obosit tot sodomizand romani. Nu credea ca vor sta capra atata amar de vreme. Trebuie sa aducem intariri din Israel. Doamne cat sunt de prosti!

8 septembrie 2017 7:17

nae, acest pastac gaozar PSD, aripa imbecilitatii extreme Si dupa ce vor scadea salariile cu 20%, PSD va conduce in sondaje. Vom da vina pe Basescu si pe Soros si-i vom prosti la nesfarsit pe handicapatii de romani. De ce? Pt ca avem oase de smecheri.

7 septembrie 2017 23:29

Silviu Brucan alias Saul Bruckner Romanii sunt extre de prosti si uita repede. O galeta, un ulei si ramane psd. Wanna bet?

7 septembrie 2017 15:47

Tarannul Bravo d-le Tudose, felul cum ati procedat se incadreaza perfect in caracterul politicienilor din Romania. Nu va faceti grija, romanii se vor lasa din nou amagiti de promisiuni si pomeni pesediste. Poporul isi merita conducatorul !!

7 septembrie 2017 14:49

nae Asa, si? Avem 46% in sondaje. Cu redistribuirea guveram singuri

7 septembrie 2017 14:40

Asta nu e golănie! E mârlănie, ipocrizie, fariseism, minciună, manipulare, ceea ce demonstrează cât de nemernici sunt acești bolșevici împuțiți cu neo-PCR-ul lor imbecilizant cu tot. Să-i dăm o muie acestui căcat în ploaie ajuns premier de ochii lumii, pe când de fapt el nu e decât o slugă ordinară a lui Dragnea, care Dragnea e un țărănoi înapoiat la minte, un tractorist decrepit. Tu-vă-n gură de imbecili!

7 septembrie 2017 12:12

nae Asa, si?

7 septembrie 2017 11:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.