Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 are programată o nouă şedinţă miercuri, începând cu ora 11:00, în care ar urma să finalizeze raportul.

Potrivit unor surse din comisie, în cazul în care parlamentarii nu vor termina raportul miercuri, se vor mai întâlni şi în următoarele zile. Raportul va cuprinde concluziile apărute în urma audierilor şi a consultării documentelor ce au fost transmise comisiei, dar şi o serie de propuneri pentru modificarea legislaţiei actuale, susţin sursele citate.

Cât priveşte întâlnirea pe care conducerea comisiei trebuia să o aibă cu procurorul general Augustin Lazăr, sursele citate au menţionat că ea nu a avut loc până în prezent.

Ministerul Justiţiei a precizat lunea trecută că ministrul Tudorel Toader şi procurorul general Augustin Lazar au stabilit ca, în perioada următoare, să aibă loc o întâlnire cu parlamentarii din Comisia specială de anchetă a prezidenţialelor din 2009. Întâlnirea a fost programată după ce Parchetul General a refuzat să trimită Comisiei parlamentare o copie a dosarului privind organizarea alegerilor din 2009, pe motiv că "activitatea unei comisii de anchetă nu are nicio legătură cu o anchetă judiciară, obiectul acestora fiind diferit", astfel încât cele două anchete nu pot interfera.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a precizat că orice întâlnire a Comisiei de anchetă privind prezidenţialele din 2009 cu şefii de instituţii ar trebui să aibă loc doar la Parlament, indiferent care sunt aceste instituţii.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.