Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Două procese mult urmărite de opinia publică, respectiv cel al președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și cel al președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, se amână, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat până în prezent. Practic, procesele vor fi reluate de la zero iar primul termen pentru amândoi este 3 octombrie.

Asta, pentru că, afirmă COTIDIANUL, valul pensionărilor pe legi speciale a afectat și Ministerul Justiției. La începutul lunii august, 46 de persoane din totalul celor 119 magistrați ai Înaltei Curți de Casație și Justiție îndeplineau condițiile pentru pensionare. Printre cei care au decis să se pensioneze, având în vedere că se ia în calcul venitul pe ultimele 12 luni, se află și judecătoarea Anamaria Dascălu, care făcea parte și din completul care avea pe rol dosarul lui Liviu Dragnea dar și cel al lui Călin Popescu Tăriceanu.

EVENIMENTUL ZILEI susține că magistraţii Instanţei Supreme ar putea da aceeaşi soluţie, de reluare a proceselor, ca în cazul lui Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, şi pentru fostul vicepremier Gabriel Oprea şi foştii parlamentari Dan Şova şi Sebastian Ghiţă. Toate aceste procese au loc la acelaşi complet, iar judecătoarea Anamaria Dascălu se va pensiona şi nu va mai face parte din acest complet, motiv pentru care în cazul lui Dragnea şi Tăriceanu a fost pusă în discuţie din oficiu reluarea procesului.

Ca o coincidență, tot în această perioadă revine moda miniştrilor penali salvaţi de Parlament. Surse politice au declarat pentru ADEVĂRUL că Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu s-au înţeles să-l salveze pe Viorel Ilie de braţul Justiţiei. Nici liderii UDMR nu sunt străini de acest plan. Comisia juridică a Senatului a stabilit ieri ca ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, care, în paralel, este şi senator ALDE, să fie audiat miercurea viitoare în legătură cu dosarul în care procurorii DNA îl acuză că a aranjat un concurs pentru a-şi angaja un apropiat în conducerea ministerului. Pentru a putea începe urmărirea penală, DNA are nevoie de votul senatorilor.

Ministrul Justiției a fost luat la rost de ambasadori pe tema modificării legilor justiției, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. După ambasadorul SUA, Hans Klemm, ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a ajuns, miercuri, la sediul Ministerului Justiției, pentru a discuta despre proiectul propus de ministrul de resort pentru modificarea Legilor Justiției. Vizita lui Paul Brummell la Ministerul Justiției nu fusese anunțată anterior. Acesta a declarat că i-a transmis ministrului Toader că Guvernul britanic dorește o colaborare juridică cu România, după Brexit, subliniind că activitatea DNA a fost intens lăudată în statul insular.

„România trebuie să aleagă, bineînțeles, ce sistem de justiție este potrivit conform Constituției. Noi am declarat că apreciem foarte mult ce s-a făcut anul trecut în întărirea statului de drept, am apreciat activitatea DNA, iar orice modificare pe Justiție ar trebui să se facă cu toate părțile interesate pentru a se întări sistemul de drept în România și lupta împotriva corupției“.

În plin scandal al modificărilor din Justiţie, și experţii Comisiei Europene vin la Bucureşti într-o nouă misiune de evaluare privind MCV. O nouă misiune de evaluare a Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) va avea loc, la Bucureşti, în perioada 18–21 septembrie, potrivit unei informări aflată pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Senatului. Vizita vine într-o perioadă tensionantă, în care sunt dezbătute modificările propuse în Justiţie, anunță GÂNDUL.

În timp ce Ministrul Justiției dă explicații partenerilor externi ai României, reprezentanții FMI s-au întâlnit cu premierul Tudose. Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional să fie atenţi, este avertismentul premierului Mihai Tudose, după întâlnirea de la Palatul Victoria. Epoca veșnicelor ploconeli în fața reprezentanților FMI și BM a apus, pare să transmită premierul. Deranjat de prognozele legate de starea si evoluția economiei românești, făcute de FMI, actualul premier a ținut să-i atenționeze pe reprezentanții Fondului că sunt pe căi greșite – comportament adoptat în premieră de guvernanții români, remarcă NAȚIONAL.

Previziunile pe ultimele două luni privind raportul pentru România nu au coincis cu realitatea, aşadar, premierul le cere atenţie în ce priveşte analiza pe luna octombrie şi i-a trimis la o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe. „Am chemat la discuţii FMI nu pentru a lua bani, cum deja am înţeles că se aude, ci pentru a vorbi cu domniile lor, împreună cu ministrul de Finanţe să facă o vizită la Ministerul Finanţelor să vadă exact cifrele, fiindcă domniile lor în octombrie fac previziunea de sfârşit de an pe partea financiară a României.

Dat fiind faptul că ultimele două le-au cam greşit - România nu a funcţionat aşa cum a spus FMI, ci un pic mai bine, ca să nu mai apară şi a treia greşeală care chiar ar putea fi interpretată, le-am oferit suportul cifrelor oficiale ale României ca să se bazeze pe ele”, a declarat premierul, citat de ANTENA3. El a precizat că nu a făcut reproşuri celor de la FMI, ci doar le-a „atras atenţia”. „Totuşi, sunt ditamai organismul şi lumea se uită la ceea ce spune Fondul Monetar Internaţional. De fapt ultimele două (previziuni - n.r.) nu prea le-au ieşit. Eu nu i-am acuzat de rea-voinţă, dar să fie un pic mai atenţi”, a arătat Mihai Tudose.


Comentarii

nae, acest pastac gaozar PSD, aripa imbecilitatii extreme si daca vreti sa stiti rectul lui Dragnea are gust putin sarat, iar cel al lui Tariceanu are gust amarui.

7 septembrie 2017 7:51

eu IDOLII LU TOV NAE

6 septembrie 2017 22:58

nae Dar de ce nu explicati anal-istilor de ce toate dosarele de distrugere politica au fost directionate la acelasi complet de judecata OBEDIENT SI SLUGARNIC! Sa urmarim efectele de propaganda macovista , sustinuta de fonduri sorosiste , care au creeat o eroare de mari proporti in randul tarilor cu democratie si Justitie puternic consolidate ! Va fi foarte greu de schimbat aceasta imagine , cu atat mai mult cu cat Werner ( ce nume romanesc! ) SUSTINE JUSTITIA BASISTO-MACOVISTA CU "BINOMUL" CONDUCATOR SUPREM! O mare mizerie !

6 septembrie 2017 18:16

agenturilii straine Nmic nou sub soare.

6 septembrie 2017 13:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.