Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Nu ştiu dacă premeditat sau din pură întâmplare, dar discuţiile care se poartă de câteva luni asupra Pilonului 2 de pensii private au căpătat forma unui şantaj. În care şantajist este Guvernul, şantajaţi sunt administratorii fondurile private de pensii, iar victime fără replică sunt milioanele de salariaţi care contribuie la Pilonul 2. Să detaliem cifrele şantajului.

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat că vrea să reducă cu 2,5% contribuţiile la Pilonul 2 de pensii private. Adică de la 5,1% din salariul brut, cât sunt acum, la 2,6%.

A ieşit cu scandal în piaţa publică, aşa că Liviu Dragnea a declarat că, de fapt, e vorba despre eliminarea comisionului de 2,5% pe care îl încasează administratorii fondurilor de pensii private.

Problema e că fiecare dintre cei doi se referă, de fapt, la alt 2,5%. Căci pentru cei care au minime cunoştinţe de aritmetică, e important şi la ce aplici acest procent. Procentul ministrului Mişa se aplică la întreg salariul brut, iar al lui Dragnea se aplică la 5,1% din salariul brut, adică la cota care merge către pensii private.

Integral pe AdevărulComentarii

Levy Goldenberg alias Liviu Dragnea Imi vine a fute. E vreun postac psd-ist prin zona? v, mircea?

31 august 2017 22:08

TOT NOI Fondurile acumulate pt pensiile private, sunt jocuri de "noroc" alba-neagra. Acesti bani, probabil ca, nici nu mai exista. Primeste, oare, fiecare deponent, lunar/trimestrial, extrase bancare cu suma la zi?! Cine garanteaza ca, aceste fonduri sunt investite profitabil, in ce afacere, in ce Tara, cu cu dobanzi?! Nimeni. Ultimii 27 ani, au aratat ca, in Romania, toate fondurile private au fost jefuite de administratorii hotzi cu staif : jocurile piramidale, Banca Religiilor, Bancorex, Adamescu&Asigurarile, etc. Statul este singura investitie sigura pt. pensii.

31 august 2017 11:51

Baa, o mai mozoliti mult cu "penziili"?! V-a dat tata Soros ordin pe unitate? Chiar nu va dati seama ca biciuti un cal mort? Asa putin cat cresc, pensiile CRESC. Nu ca pe vremea Chiorului, sprijinit, cu surle si tranbite, de voi, "Adevarul Mincinos". Indiferent despre care 2,5% vorbiti voi, al lui Tudose, sau al lui Dragnea, pilonul 2 de pensii va avea soarta societatilor private de asigurari. Va fi, adica, DEVALIZT !!! Chiar si la banca, banii depozitati pentru batranete se topesc in inflatie si sunt rontaiti de banca prin comisioane. Fondul de pensii de stat are, cel putin, garantia legii. Cand s-o prabusi si statul, asta e! Ferice de cei care detin macar un loc de veci. Asa ca lasati dracului gargara despre gaura covrigului din legile PSD, deoarece, propagndistic, va gauriti singuri pingelele. Traim, oricum, de azi pe maine si, chiar daca nu pricepe prea bine cum e treaba cu speculatiile financiare, omul de rand, care baga buletinul de vot in urna, e mai increzator in cel care ii strecoara un banut in buzunar, decat in cel care il fura din banca sau ii ciopartesc salariul sau pensia, cum au facut portocalii lui Peste Prajit Marinelu. Asa ca, in loc sa ne bombardati cu harticole de combatere a zbaterilor PSD de la guvernare, mai bine puneti pe site ceva manele de-ale lui Guta din campania electorale a mult iubitului vostru Basoi!

31 august 2017 11:15

Mihai Drojdier Tudose, frunte de intelectual ce pula mea vreti, ba?

31 august 2017 10:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.