Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Fondatorii sistemului de pensii pe trei piloni în România au gândit de la bun început sistemul ca fiind unul complementar, nu în concurență. Menirea pensiilor private era să completeze preconizata scădere a pensiilor publice în condițiile evidentului declin demografic. Din păcate astăzi pare să se uite această intenție a "părinților fondatori" și în locul unei mese care să stea pe trei picioare se încearcă tot felul de variante cu un picior mai scurt sau chiar cu două picioare. În acest context, văd o mulțime de comentarii legate de măsura în care o pensie plătită din pilonul 1 ar putea fi mai grasă și mai frumoasă decât una plătită de pilonul 2, adică pensiile obligatorii administrate privat. Se compară mere cu pere, vorbindu-se de randamente investiționale acolo unde ele nu există, sau de ritmul în care crește valoarea punctului de pensie în raport cu randamentul investițional al pilonului 2.

Integral pe RepublicaComentarii

Marul de langa drum Marea durere a cartitelor sorosiste de peste tot, inclusiv de la "Reapublica", este ca pomul PSD-lui s-a incarcat iar cu roade electorale si ei, sorosistii, sunt nevoiti sa arunce din ora in ora cu bolovani editoriali pe tema pensiilor in crengile sale (ale pomului). Doar-doar se va rupe vreuna. Nici o sansa, trogloditilor, desi nu s-ar putea spune ca, pe ici pe colo, n-ati avea dreptate! E ca in microfabula "Petrica si lupul". Cand ati avut puterea sub Urinache Cioros, dar mai ales sub marele arhitect al statului mafiot, zis si Chiorul Imparat, ati facut prapad la guvernare. V-ati crezut nemuritori la putere cu ajutorul INjustitiei mocovisto-bashinisto-kiovesiste si al jandarilor cu pulane vartoase. Uite ca, acum si in viitorul previzibil (respectiv pana la incheierea celei de a sasea extinctii a vietii pe Terra), modesta lozinca "un pic mai bine pentru dumneavoastra" va sufla harnicuta in panzele PSD-lui. Singura voastra sansa este ca in fruntea acestuia sa vina din nou un pradator de talia lui Nastase nu mai stiu cate case. Atata timp cat Dragnea doar ciuguleste cu fereala, greu de dovedit de catre dulaii DNA, cei care il ocolesc grijulii pe nea Beshica si se imbogatesc ei insisi in mare viteza, nicio sansa, baieti! Boborul intelege si mai inchide si el ochii. Oricum, la alegeri, vom vedea din nou ecranizarea clasicei "Tragedii americane", in regia sa vedem carui consilier evreu, de pe coasta de Vest sau cea de Est ...

31 august 2017 9:25

PPP Fondurile acumulate pt pensiile private, sunt jocuri de "noroc" alba-neagra. Acesti bani, probabil ca, nici nu mai exista. Primeste, oare, fiecare deponent, lunar/trimestrial, extrase bancare cu suma la zi?! Cine garanteaza ca, aceste fonduri sunt investite profitabil, in ce afacere, in ce Tara, cu cu dobanzi?! Nimeni. Ultimii 27 ani, au aratat ca, in Romania, toate fondurile private au fost jefuite de administratorii hotzi cu staif : jocurile piramidale, Banca Religiilor, Bancorex, Adamescu&Asigurarile, etc. Statul este singura investitie sigura pt. pensii.

31 august 2017 9:05

iulian Oare care sunt banii care exista? Daca va referiti la cei adunati in conturile fondurilor private sau administrate privat, este evident ca ei sau o parte din ei mai exista. Cine garanteaza insa ca vor mai exista si maine? Si ce valoare vor avea?

31 august 2017 8:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.