Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Vizita de câteva ore a preşedintelui francez la Bucureşti a fost comentată pe larg. Pe agendă s-a aflat şi o chestiune mult discutată în ultimii 3-4 ani în Franţa, dar care a fost rareori evocată la noi, drept pentru care ceea ce Macron şi Iohannis au spus a părut – pentru numeroşi români – confuz. Este vorba despre directiva europeană referitoare la muncitorii detaşaţi.De ea se leagă o promisiune de campanie a noului locatar de la Elysée. De fapt, toţi candidaţii la prezidenţialele franceze au avut, în primăvara trecută, ceva de spus pe marginea acestei directive. Unii voiau abrogarea ei, alţii doar s-o schimbe. Înainte de a explica de ce, să vedem ce conţine reglementarea cu pricina şi ce efecte a produs.

Directiva se referă la acei lucrători europeni care sunt trimişi de angajatorul lor să muncească, pentru o perioadă limitată de timp (maximum trei ani), într-un alt stat membru decât cel în care locuiesc. Atunci când a fost redactată, în urmă cu două decenii, ea obliga firma care detaşează asemenea persoane să le plătească salariul minim din ţara unde îşi exercită activitatea şi să le asigure condiţii decente de lucru (igienă, concediu plătit etc.). Era un răspuns la presiunile asupra pieţei muncii după intrarea Spaniei şi Portugaliei în Europa unită. O altă directivă, adoptată înainte de momentul extinderii din 2004, stipula că toate contribuţiile sociale vor fi plătite în ţara de origine a detaşaţilor, acestea fiind mult mai mici în Est decât în Vest.

Integral pe AdevărulComentarii

@ 30 august 2017 22:59 Ce faci Paulus? Sugi pula? Pai iti dau si pula mea la supt.

31 august 2017 0:44

#@ 30 august 2017 22:32: sug EURO-poola / #"REZIST" !!! Cu respect, POPO-"părintele" HOMO-haci

30 august 2017 22:59

Lui Levy cel tare in lichid semminal. Mai porcotanie ce se pretinde telectual, tu ar trebui sa folosesti mai mult apa si sapunul pentru igiena personala si nu cosorul pentru rezectia preputului!

30 august 2017 22:58

Macron a vrut sa schimbe caprele, dar Iohannis a zis ca el prefera scoala germana de echitatie, desi Angelica e si mai batrana. Dracu sa-i mai inteleaga!

30 august 2017 22:52

@ 30 august 2017 22:32 Ai revenit spurcaciune cu comentariile tale de idiot debil?

30 august 2017 22:51

Cristian Preda: să știți că în timpul liber ofer și prestații la POPO-domiciliul HOMO-clientului, și doar EURO-diversiuni de căcat la ”Adevărul”!!! Cu respect, CP

30 august 2017 22:35

Bine, bine, dar cum merge treaba cu ”implementarea” ECO-”acordului” dela HOMO-Paris?! Că de GIGA-AFACEREA ASTA (intergalactică, carele momentan scârțâie rău de tot, n.m.) chiar n-a suflat nimeni nicio vorbă, nu?! Cu respect, Paulus

30 august 2017 22:32

Miliardarul rosu Robert Gaozar Negoita Macron voia de fapt sa faca schimb de neveste. Johannis a zis nu.

30 august 2017 20:26

v Parerea mea ca nu asta a fost scopul ascuns al vizitei lui Macrou in Romania. heterosexual Macrou s-a intalnit cu heterosexualul Ghiobanis ca sa discute despre episcopul homo de la Husi, pe care Biserica Ortodoxa nu l-a exclus, ci i-a oferit diferite case prin Ardeal si prin Moldova. Scarboase fiinte heterosexualii astia!

30 august 2017 19:10

Apel la luciditate v, ministrul apararii nu este cumva de la PSD-ul tau?

30 august 2017 18:34

Levy Drakmann, alias Liviu Dragnea v, imi placi enorm. Cu cat postezi mai mult, cu atat vei avea parte de mai mult lichid seminal direct in gura. Este o buna sursa de zinc.

30 august 2017 18:16

v Parerea mea ca nu asta a fost scopul ascuns al vizitei lui Macrou in Romania. Fara a fi mare "specialist" in personal (sau cum se numeste acuma in "resurse umane") iti dai seama ca procentual din populatia Frantei Romanii sint foarte putini. Principala tinta si cu miza mare era vinzarea de armament de mina asaptea la preturi exorbitante. Sint curios daca Ghiolbanis va "semna" ceva inainte de a primii "aprobarea" de la Merkeloaia.

30 august 2017 17:26

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.