Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Câteva cifre care sunt imposibil de negat, chiar și de către răuvoitori:

- fondul de pensii pe care-l administrează statul este în gaură de peste 15 miliarde de lei anual, mai ales după ce au fost crescute pensiile speciale fără discernământ.

- sistemul de pensii este în haos. Veniturile pentru diferite categorii de clase de muncă ieșite la pensie s-au dus în sus, sunt enorm de multe fraude făcute de persoane care s-au pensionat anticipat inventând motive, s-a ajuns la aberații ca un angajat MAI sau MApN să poată ieși la pensie la 45 de ani, cu 13.000-14.000 de lei lunar.

- pilonul II, administrat privat, are randamente bune. Cifrele arată creșteri medii de 90%, de la înființarea acestui sistem.

- ne uităm la un adevăr care se vede limpede: majoritatea parlamentară PSD- ALDE nu are bani pentru a onora toate pomenile și creșterile artificiale promise, așa că se uită unde poate băga mâna, iar unul din buzunare este cel al fondurilor de pensii administrate privat.

Integral pe RepublicaComentarii

contribuabilu` De ce TREBUIE ca niste.... "admin. privati", contra unui "comision de 2,5 % " sa cumpere cu banii romanilor titluri de stat ? Treaba asta nu o poate face GRATIS si Casa de Pensii ??? Iar banii aia sa ramana celor carora li s-au....retinut banii ????

28 august 2017 10:51

iulian Am inteles ca, la randamentele actuale, un barbat ar avea dreptul la o pensie de vreo 400 lei, timp de vreo 14 ani, la un stagiu complet de pensionare, de la "pilonul II". O femeie la mai putin. Eu unul as vrea sa traiesc cel putin cu un an mai mult. Cine-mi va asigura pensia de mizerie in acel an? Poate cei care astazi fac propaganda mincinoasa si desantata la un astfel de sistem? Evident societatea de azi ofera si varianta de om al strazii. Valabil, nu-i asa?

28 august 2017 8:23

CETATEAN CIURUIT Pilonul II de pensii administrat privat = ruleta sau Poker sau joc piramidal sau orice alt joc "de noroc". Toti depuntaorii, la un moment dat, pierd banii, doar cativa smecheri castiga. Depunatorii ramasi cu buzele umflate si cu ochii in soare, vor ramane cu procese pagubitoare, de tipul "prinde orbul, scoate-i ochii". Ex: asigurarile administrate de famiglia Adamescu Dan&Co. Treziti-va, oameni buni, Statul este singurul garant al pensiilor voastre! Vedeti pe gusterii privati Pilon II cum zbiara disperati, ca pierd galusca.

28 august 2017 8:01

Silviu Brucan: Romanian people- stupid people Nvertheless, P$D are in contnuare peste 40% in sondaje.

28 august 2017 7:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.