Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Esticii s-au cam săturat de colonialismul vesticilor. Și, în majoritatea lor, caută să profite de pe urma rupturii produse de Brexit, cât și de noile abordări americane ghidate de Trump spre a slăbi lesa în care îi ține Germania folosindu-se de structurile UE. O singură excepție: România! Este nu numai interesant, dar și ilustrativ de a pune în raport ceea ce țările central-europene, pe de o parte, și România, pe de altă parte, găsesc cu cale să facă în actualul context politic european și internațional.

Nu este greu de a identifica, înainte de toate, o încercare notorie – excepție totală România! – de întărire a statului, singurul care se poate lupta cu colonialiștii vestici (firme multinaționale, bănci, reglementări, toate având la spate susținerea guvernelor occidentale) și cu brokerii lor (Comisia de la Bruxelles, FMI, Banca Mondială).

Integral pe CotidianulComentarii

plecat Pai mare confuzie, din articol reiese ca Esticii s-au cam saturat de colonialismul Germaniei, de ce baga tot asa-zisul vest in asta? In final Brexit s-a intamplat tocmai din acelasi motiv, Anglia s-a saturat de colonialismul Germaniei.Si additional de ideile tampite a lui Merkel , care a distrus UE .

28 august 2017 13:02

ion Romania este de acord intr-u totul cu Vestul pentru ca am avut si avem la conducere oameni compromisi si pentru ai salva vestul de dosare si de la demisii ,fac orce compromisuri ,isi vand chiar si tara,. Vezi Basescu ,a fost salvat de la demisie de catre vest , afost salvat de la puscarie de catre vest,pentru asta a cceptat orice de la vest , Johannos are dosare penale cu case cumparate ilegal,pentru a nu fi demis ,sau bagat la puscarie ,accepta orice de la vest! Vestul i-a salvat pe amandoi de la puscarie si demisii ,arma vestului se chiama Kovesi si Lazar!

28 august 2017 12:14

Vasile bosleaga asta care a mancat de la voiculescu anii de zile vine si ne tine lectii de geopolitica? hai mars!

28 august 2017 7:02

Hopa! A apărut boșorogul ăla senil de Ilie Șerbănescu, un moșneag căruia mintea i-a mucegăit de mult, dar care se încăpățânează să ne prezinte teoria chibritului în variantă stalinistă. Cică esticii s-au săturat de colonialismul vesticilor. Așa o fi oare? NU! E numai părerea acestui moșneag ofilit care nu numai că e senil, e troglodit de-a binelea. Păi atunci după teoriile împuțite ale lui Șerbănescu e mai bine să ne întoarcem la Lenin, Stalin și Brejnev? La final o muie cu lopata acestui boșorog decrepit!

28 august 2017 4:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.