Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Gabriel Liiceanu este de părere că există doar două instanțe care pot face să funcționeze normal o lume: legile și codurile morale și, din acest motiv, societatea românească are o problemă. „Un stâlp al societății e mereu gata să se prabușească, celalalt e prăbușit deja. Acolo e drama maximă”, crede el.

Pe de-o parte muți politicieni și anumiți ziariști au acreditat ideea că justiția este făcută pe criterii politice, iar judecățile instanțelor sunt viciate. Pe de alta, judecățile morale sunt viciate în România.

„Furtul nu mai impresionează pe nimeni. Ticăloșia unui om care a furat din avutul țării, din cauza lui viața ta e mizeră, nu ai o șosea care să te ducă civilizat din București către vest, nu ai școli, spitale. Sunt miliarde de euro furate de politicieni. Ar trebui sa existe un instinct moral care să protesteze, la noi, dimpotrivă, îi aleg în continuare în funcții.”

Integral pe RepublicaComentarii

@ CRISTIAN Ai dreptate băi Cretian, teoretic așa e. Problema e că legiuitorul trebuie să facă legi în care și el poate fi pedepsit de lege, dacă va călca în picioare legile. Ceea ce la noi e invers, cocina legislativă face legi prin care toți cei cu funcții din administrația de stat locală sau centrală sau guvern să nu poată fi pedepsiți, iar asta nu e normal. Referitor la cele ce spui tu acolo că Liiceanu l-ar fi aprobat pe cretinul ăla de Băsescu uneori, o fi așa, n-o fi așa, problema e că Băsescu a avut unele afirmații pertinente, puține ele, care au fost, însă din tot ce a spus Băsescu, el n-a respectat decât foarte puțin, iar dacă tu-l condamni pe Liiceanu pentru acel foarte puțin respectat din afirmațiile lui Băsescu, ești deștept ca un retardat.

25 august 2017 17:13

CRISTIAN Politica penala a unui stat o face legiuitorul nu judecatorii si procurorii care sunt cei ce o aplica in litera si spiritul celor consemnate in actele normative emise de legiutor.Acest personaj -Liiceanu- e cel care aproba cu mandrie spusele fostului presedinte TB precum ca "scoala scoate numai tampiti", probabil "intelectualul" Liiceanu se gandea la domnia sa de nu l-a contrazis pe fostul marinar.

25 august 2017 12:44

Doru Tradatorul Liiceanu nu este in masura sa dea lectii de moralitate. Va veni vremea cand faptele lui vor fi judecate. Nu uitam, jigodie!

25 august 2017 12:23

nae Ce moralitate ai tu bai filozof derbedeu , sluga basista , care faci sluj pe unde apuci pentr-o mana de parale , ca sa-ti mearga bine ? Tu vorbesti de moralitate , obedientule ? Mars !

25 august 2017 12:18

Plecat Din păcate este mai complicat.. Exista nativ un coeficient de inteligenta sociala care permite unei societăți sa se autoorganizeze in forme complexe si functionale. E genetica...

25 august 2017 11:29

iulian Perdect adevarat! Doar ordinea e gresita...

25 august 2017 10:50

Oltean Are dreptate, asa si este in tarile civilizate. La noi, nu conteaza ca esti hot dovedit, esti reales cu brio, daca poti promite ceva,care sa sune bine la ureche, indiferent daca se poate indeplini sau nu.

25 august 2017 10:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.