Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Prima fază a celui mai mare spațiu din lume în care se pot parca biciclete s-a încheiat. Proiectul aparține arhitectului olandez Ector Hoogstad și parcarea pentru biciclete va fi situată în apropiere de gara din Utrecht (Olanda), potrivit dezeen.com.

Momentan, garajul, localizat sub gară, pune la dispoziție 6.000 de locuri de parcare, dispuse pe trei niveluri. În următoarele luni, încă 1.500 de locuri vor fi terminate. Până la sfârșitul lui 2018, garajul subteran va măsura 17.100 de metri pătrați și va putea adăposti 12.500 de biciclete.

Locul se numește Stationsplein Bicycle Parking și este o facilitate oferită de gara din orașul Utrecht. Parcarea va fi deschisă 24/24 de ore, șapte zile pe săptămână și este administrată de municipalitate, de ProRail (companie de stat) și de operatorul de stat NS.

Tatjana Stenfert, managerul de proiect, spune că noua parcare, care se va deschide oficial la sfârșitul acestei luni, le va face viața mai ușoară oamenilor. Bicicliștii vor putea beneficia de parcare în mod gratuit în primele 24 de ore. Apoi, taxa pe care o vor plăti va fi de 1.25 euro/zi.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.