Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Era de aşteptat: Tudorel Toader nu lucrează brutal şi la adăpostul întunericului, ca Florin Iordache. Dar câteva dintre propunerile sale pentru legile Justiţiei par a avea acelaşi efect ca cele promovate de predecesorul său. Planul e acelaşi, s-a schimbat doar tactica. Iar cozile de topor din sistemul de Justiţie se pregătesc de aplauze puternice, prelungite, că tot a fost 23 August.

Tudorel Toader aplică ceea ce am putea numi Doctrina Dragnea: deprivarea preşedintelui de orice prerogative care nu îi sunt acordate explicit prin Constituţie. Izolarea instituţională adică. Aşa că domnul Toader propune ca şefii Parchetelor să nu mai fie numiţi de preşedintele ţării, ci de secţia de procurori a CSM, la propunerea ministrului Justiţiei. Este al patrulea gest al actualei puteri din această serie, după ce majoritatea parlamentară l-a exclus pe preşedinte din procedura de numire a şefilor de la Autoritatea pentru Comunicaţii şi de la serviciile secrete ale Internelor şi Armatei.

În conferinţa de presă de miercuri, Tudorel Toader şi-a justificat propunerea prin intenţia îndepărtării factorului politic de sfera sistemului judiciar. Am putea crede această afirmaţie a ministrului Justiţiei doar dacă ar fi consecvent măcar preţ de o oră şi jumătate, cât a durat conferinţa. Căci în acelaşi pachet legislativ, domnul Toader a mai inclus o propunere care intră în coliziune frontală cu declaraţia sa de intenţie: trecerea Inspecţiei Judiciare în subordinea Ministerului Justiţiei. Adică exact sub controlul factorului politic. Şi încă ce control…

Integral pe AdevărulComentarii

Nutzi, spaima putzii! Florin Bilei, te-as fute-n cur nonstop. La ce te asteptai de la un ministru sustinut de ALDE? Ce ai in loc de creier?

24 august 2017 15:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.