Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Președintele Igor Dodon a declarat miercuri că Republica Moldova se află în prezent "sub ocupația" celor care pledează pentru lichidarea statalității acesteia și ea trebuie "eliberată" cât mai curând posibil, într-o declarație făcută în cadrul unei mesei rotunde pe tema "Importanța operațiunii Iași-Chișinău", relatează Deschide.md.

Potrivit istoricilor, o consecință a acestei bătălii a fost ocuparea Basarabiei de către sovietici pentru încă 47 de ani.

Republica Moldova "este ocupată de către cei care în instituțiile de stat pledează deschis pentru lichidarea statalității ei. Eu consider că toți cei din instituțiile de stat trebuie să fie patrioți ai țării", a afirmat Dodon, adăugând că "este categoric împotriva celor care vor unirea în est sau în vest". "Noi suntem un stat independent, suveran și trebuie să facem tot posibilul să-l păstrăm pentru urmașii urmașilor noștri', a mai spus Dodon, în condițiile în care guvernul și majoritatea parlamentară din Republica Moldova acționează pentru o integrare mai strânsă în structurile europene, iar președintele promovează reintrarea republicii sub orbita Rusiei.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.