Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, vine cu un nou drept la replică pentru Andrei Pleşu, după ce scriitorul i-a dedicat un editorial pe blogurile adevarul.ro. Este al doilea schimb de replici dintre cei doi foşti miniştri ai Culturii.

Redăm integral replica lui Kelemen Hunor pentru Andrei Pleşu:

„Despre încurcatul borcanelor – răspuns domnului Pleşu

Nu aş putea să nu îi mulţumesc domnului Pleşu pentru că, de la un paragraf dedicat mie, trece la un întreg articol. Printr-o coerenţă intelectuală de mare clasă, cu care foarte puţini oameni sunt dotaţi şi, de obicei, aceştia trebuie confirmaţi de domnul Pleşu, într-o săptămână domnia sa nu mă mai consideră prost crescut, doar lipsit de tact. De aceea simt un fel de optimism moderat.

Cu mare atenţie am citit şi acest articol, chiar dacă mi-am dat seama, bineînţeles, că nu este o pagină de Heidegger. Totuşi, fiind obişnuit cu textele din Minima Moralia, Limba păsărilor, Despre îngeri, am căutat ceva esenţial…

Mă simt nevoit să fac o precizare, poate necesară nu numai pentru domnul Pleşu. În accepţiunea mea există o diferenţă semnificativă între a accepta şi a respecta – pe de o parte, – şi a sărbători, pe de altă parte. Am spus doar că, maghiari nu vor putea sărbători centenariul de anul viitor, cu câteva argumente care încap într-un articol de ziar. În continuare nu veţi găsi un text de al meu, în care aş spune că nu accept ziua naţională a României, sau că nu aş respecta ceea ce pentru români este un moment important. Aşa cum foarte bine poţi să respecţi Constituţia în vigoare, dar să nu fi de acord cu toate prevederile ei, chiar să te gândeşti la amendarea ei.

Integral pe AdevărulComentarii

v Cred ca este exemplificativ "discursul" lui Hunor bacsy. Asa au procedat "pas cu pas" sa obtina mai multe drepturi decit ale altor cetateni ai acestei tari, cu toate ca o parte declara ca sint Romani. Parca ar fi avocat si a "gasit" o diferenta intre a accepta si a respecta. El uita ca multi maghiari, ca ar trebui sa si respecte, nu doar sa le accepte sarbatorile nationale si nu numai.

22 august 2017 23:48

Adrian Dl. Hunor spune ca nu poate si nu vrea sa sarbatoreasca ziua nationala a Romaniei si centenarul Marii Uniri. Se pare ca domnia sa ca cetatean roman de nationalitate maghiara are alta opinie despre cum ar trebui sa arate harta Romaniei. Ca persoana particulara acest lucru nu ma deranjeaza, dar ca parlamentar roman care a depus un juramant..... incep sa ma gandesc daca domnia sa a fost sincer cand a depus acel juramant. As dori sa stiu cam ce simtaminte ar trebui sa aiba cetatenii romani, mai ales cei din Ardeal cand ei sarbatoresc 15 martie. Cam ce a insemnat pentru populatia romaneasca aceasta data. Poate dl Hunor sa raspunda la aceste intrebari?

22 august 2017 20:46

Ete na! S-a stropșit nea Homor Kaka ăsta. Păi ce are de a face Pleșu cu mineriada din 1991? Adică de ce n-a demisionat Pleșu din cauza mineriadei? Apoi toată polologhia aia imbecilizantă cu interpretarea vorbelor acestei cozi de topor a udmr-ului? Băi nea Homor Kaka, lasă în mama dracului polemica ta idioată și învață să respecți nația română pentru că ești și cetățean român chiar dacă ai și cetățenia Ungariei. Voi cozile de topor ale udmr-ului nu știți și nu vreți măcar să încercați să respectați țara în care v-ați născut și-n care trăiți, tu-vă-n gură de idioți!

22 august 2017 20:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.