Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Ce se va întâmpla dacă Vladimir Putin va alege să nu candideze sau dacă va începe să ia în calcul o retragere prematură din scenă politică?

La această întrebare a încercat să răspundă think-tankul Peterburgskaya Politika, enumerând mai multe persoane care ar putea candida şi i-ar putea succede la Kremlin, scrie Independent.md.

Deloc surprinzător, primul pe lista ar fi premierul Dmitri Medvedev, care a mai fost preşedinte şi în perioada 2008-2012, după ce Putin a ajuns la limita constituţională de mandate. Prim-ministrul rus a primit 21 de puncte din 25, în studiul care a analizat lista posibililor succesori ai lui Putin.

Al doilea pe lista este primarul Moscovei, Serghei Sobianin, de numele căruia se leagă relocarile uriaşe planificate pentru capitală rusă. Sobianin are 59 de ani, în timp ce Medvedev are 51. Primarul Moscovei a primit 19 puncte din 25.

Al treilea pe listă este guvernatorul regiunii Tulă, Alexei Diumin, fost oficial din sistemul de informaţii – atât federal, cât şi militar.

Al patrulea candidat este luat în calcul actualul ministru al Apărării, Serghei Şoigu. În vârstă de 62 de ani, este considerat cel mai popular ministru rus.

Pe locul 5 se situează Valentina Matvienko, președinta senatului rus și cea mai bine clasată femeie în acest top.

Alegerile prezidenţiale ruse vor avea loc în primăvara anului viitor, primul tur fiind pe 18 martie, iar mandatul este de 6 ani. Astfel, dacă va candida şi va fi ales, Putin ar urma să rămână în funcţie până la 71 de ani.


Comentarii

@ 22 august 2017 22:34 Nu se poate? Paulus esti contra Rusiei, mostenitoarea URSS-ului? Ești grav bolnav? Sau te-ai imbolnavit grav? Pentru ca eu sunt unul dintre Iluminatti, o sa te fut in cur pana ti se ilumineaza bucile ca sa iti vina mintea la cap! Fiule te abati de la doctrina noastra iluminata? Daca nu te astamperi o sa te excomunic, dar nu inainte ca intreg conciliul nostru superior sa te futa in cur pana ti se vor ilumina bucile de vor straluci în intuneric mai ceva ca o torta iluminata a noastra. Amen!

23 august 2017 3:15

Noi (bou' üla de Gâdea și cu mine = Badea, n.m.) sperăm totuși ca să se impună FELIX-INFRACTORUL, care ar orienta Rusia înspre HOMO-”valorile” promovate de (co-calarii noștri dela) CNN !!! Cu respect, ”redacția”-poollii

22 august 2017 22:34

BBC Aveti vreo indoiala ca nu va candida?

22 august 2017 16:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.