Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Nepotismul este pe cale de a fi făcut regulă de către Guvern PSD, condus din umbră de Liviu Dragnea, care va decide cui acordă funcţiile de conducere în companiile de stat. Asaltul asupra companiilor de stat intră în ultima rundă în această săptămână, când plenul Camerei Deputaţilor urmează să hotărască dacă îi va lăsa cale liberă Guvernului să numească manageri politici la ce societate doreşte.

Asta pentru că, săptămâna trecută, comisia pentru industrii din Camera Deputaţilor a masacrat, printr-un amendament, legea privind guvernanţa corporativă, care prevede ca societăţile statului să numească un management profesionist, anunță ADEVĂRUL. Dacă acest amendament este aprobat şi trece de plenul Camerei, managementul tuturor societăţilor şi regiilor de stat va fi numit de către Executiv, printr-o simplă Hotărâre de Guvern. În vară, senatorii au început timid mutilarea legislaţiei privind guvernanţa corporativă.

Fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, consideră că „asistăm la un proces de transformare a companiilor de stat în companii de partid”. „Ideea că partidul trebuie să fie în toate este complet greşită! Nimic din toate aceste lucruri nu a fost menţionat în programul de guvernare cu care s-a câştigat în alegeri”, a scris Nicolescu, citat de EVENIMENTUL ZILEI.

Şi Virgil Popescu, vicepreşedinte PNL, susţine că sabotarea guvernanţei corporative este „ultimul pas al PSD spre căpuşarea deplină a companiilor de stat prin intermediul politrucilor”. De asemenea, deputata USR Cristina Prună arată că vor fi secretizate numiri, se vor pune oamenii în funcţii strict pe criterii politice şi „nu va mai exista nici un fel de control asupra acestor companii din partea publicului şi a societăţii civile”.

Nu doar domnișoarele și doamnele de la PSD și ALDE, mai vechi sau mai noi în politica dâmbovițeană, au fost răsplătite cu diverse sinecuri, ci și rubedeniile de sex masculin ale aleșilor de la putere au avut parte de același tratament regesc. Clientela PSD-ALDE a reușit să-și impună aproape peste tot, în toate pozițiile-cheie, oamenii, susține COTIDIANUL. Doar la nivelul unor deconcentrate, precum Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), prin unele județe, mai sunt pe postul de directori, încă neschimbați, câțiva liberali răsleți. Dar și acestora le-a pus gând rău actuala alianță guvernamentală și le-a pregătit „bagajele“.

Altfel spus, social-democrații și cei de la ALDE au luat cu asalt instituțiile de stat, în ultimele zece luni, transformând numirea rudelor și apropiaților într-o strategie politică. Ofensiva nu s-a terminat încă, ci a ajuns la nivelul eșalonului trei al factorilor decizionali.

Pesediștii vor și ca pensiile parlamentarilor să fie scutite de taxe, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. PSD păstrează modul de calcul al pensiilor speciale pentru parlamentari, dar elimină contribuțiile de sănătate și reduce impozitul pe venit. „Cuantumul indemnizației pentru limită de vârstă se acordă în limita a trei mandate și se calculează ca produs al numărului de mandate cu 0,55% din indemnizația lunară brută aflată în plată”, prevede un proiect care a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru Statutul deputaților și senatorilor. Proiectul, inițiat de parlamentarii PSD Florin Iordache și Ioan Munteanu, a fost înregistrat pe 11 septembrie, iar pe 19 septembrie comisia de resort, condusă de Ion Mocioalcă (PSD), a depus raportul favorabil.

În acest timp, constată GÂNDUL, gaura din buget după opt luni de guvernare PSD, se adâncește. Execuţia bugetului general consolidat pe primele 8 luni ale anului s-a încheiat cu un deficit de 6,5 miliarde de lei,respectiv 0,78% din PIB, faţă de deficitul de 3,1 miliarde de lei, respectiv 0,41% din PIB, înregistrat la aceeaşi perioadă a anului 2016,conform datelor postate pe site-ul Finanţelor. Veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 160,4 miliarde de lei, reprezentând 19,2% din PIB, au fost cu 8,9% mai mari, în termeni nominali, faţă de aceeasi perioadă a anului precedent.

Și vine un duș rece și din partea BNR, anunță JURNALUL NAȚIONAL. Toate ţările din Uniunea Europeană îşi doresc o creştere economică sustenabilă, dar pe care România încă nu o are, modelul cel mai potrivit pentru noi fiind cel de dezvoltare durabilă, a declarat, luni, într-un forum de specialitate, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României (BNR). Oficialul BNR a amintit faptul că, în 2008, România a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, însă la un an distanţă a înregistrat un recul semnificativ, până la -7,1%.Comentarii

ion extrem de violent!pe la spate!

26 septembrie 2017 20:29

ion V-as futen cur prin sodomizarea cea perversa.

26 septembrie 2017 20:28

pedelistul ...liberal Toate pensiile - numai in sistem "contributiv" !!! Desfiintati orice pensie speciala !!! Si impozitati "la sange" , cu minim 95 % , orice pensie care depaseste 5 puncte de pensie !

26 septembrie 2017 17:31

@kktul_ion Ma boule, aici era vorba despre pensii nesimtite.Iti mai aduci aminte de Boc? El a taiat cat a putut acele pensii. Astia ce fac . Isi dau si lor ca pe vremea lui Boc parlamentarii erau mai cu bun simt.

26 septembrie 2017 15:44

Lingaul Prea putin pentru excremente ,trebuiesc si dublate iar pigmeeii terminati !!!Munciti idiotilor ca vedeti pentru cine !!!

26 septembrie 2017 13:54

ion Sa- spuna cineva care partid care a fost la guvernare , nu si-a pus oamenii din partidul lor la conducerea institutiilor si intreprinderilor de stat ??? Cine spune ca nu-i adevarat ,este mincinos!

26 septembrie 2017 11:43

Levy Goldenberg alias Liviu Dragnea Futem in cur fraierii de romani si asta ne ocupata tot timpul.

26 septembrie 2017 9:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.