Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Avocatul Poporului solicită Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) și Penitenciarului Rahova, printr-o recomandare emisă, consilierea psihologică și supravegherea corespunzătoare a deținuților cu risc suicidar, a celor cu autoagresiuni și violență crescută în vederea preîntâmpinării unor eventuale acțiuni suicidare.

De asemenea, ANP solicită derularea până la sfârșitul anului 2017 de programe de grup pentru aceste persoane, sprijinirea persoanelor private de libertate (cazurile sociale) în contactarea familiei pentru obținerea documentelor care certifică decesul unui membru al familiei cu ajutorul asistentului social, inițierea propunerii de modificare a prevederilor legale, în sensul reglementării dreptului permisiunii de ieșire din penitenciar în cazul decesului unui membru al familiei, cu obligarea autorității penitenciare de a întreprinde diligențele necesare obținerii informației asupra decesului membrului familiei.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.