Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Pe 11 septembrie, la Curtea de Apel Târgu Mureş, se judecă un nou termen în dosarul de luare de mită al fostului primar al Bacăului, Romeo Stavarache. Fostul edil a reuşit să-şi strămute ambele dosare făcute de procurorii DNA, după ce a primit „acasă“, la instanţele de fond din Bacău, condamnări. A fost achitat definitiv la Alba Iulia în dosarul „Apartamentul“ iar la Târgu Mureş se judecă apelul în dosarul de luare de mită.


Fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, prin avocatul Adrian Toni Neacşu, a sesizat instanţa de apel de la Târgu Mureş, care, dacă va considera acţiunea admisibilă, o va transmite la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pentru „pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unei chestiuni de drept“.
Prin rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Bacău, se arată că fostul edil ar fi cerut mită pentru alţii, faptă care însă nu era incriminată prin definiţia infracţiunii de luare de mită din vechiul Cod Penal al României.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.