Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Celebrul actor de comedie Jerry Lewis, născut sub numele Joseph Levitch în 16 martie 1926 în Newark, New Jersey, Statele Unite ale Americii, a murit la vârsta de 91 de ani, potrivit presei din SUA.

Comic celebru al anilor '50-'60, el era un bine-cunoscut actor american de film şi televiziune, precum şi regizor, scenarist, cântăreţ şi producător, scrie Mediafax.

De asemenea, Lewis era cunoscut pentru umorul său continuator al tradiţiei burlescului cinematografic american cu o puternică influenţă de umor evreiesc. Creând cele mai extravagante şi grosolane clovnerii, realizează personajul unui adolescent întârziat, uşor debil mintal, neîndemânatic, neadaptat şi ghinionist, care distruge totul în jur şi se află în permanent conflict cu o societate care nu-l înţelege şi pe care nu o înţelege, potrivit Dicţionarului de Cinema, Univers Enciclopedic, ediţia 1997.

Jerry Lewis, şi-a început cariera la vârsta de 15 ani. Cunoscut mai ales pentru duetul lui cu Dean Martin, din 1959, intitulat "My Friend Irma", el a jucat ulterior în filmele "Celebru şi bogat" (1960), "Profesorul trăsnit" (1963), "The Disorderly Orderly" (1964), sau în filmul lui Martin Scorsese, "Regele Comediei" (1983).

Integral pe DescoperaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.