Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Minerii care au ieşit la pensie înainte de 2011 primesc sume diferite faţă de cei care s-au pensionat după această dată, ceea ce este o inechitate care va fi rezolvată printr-o nouă lege, a declarat, luni, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, după o întâlnire de lucru cu liderii Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian.

"Sunt multe nemulţumiri şi au dreptate, în sensul că unii care au ieşit la pensie înainte de 2011 faţă de cei care au ieşit după 2011 au pensii diferite. Le-am explicat că nu este o problemă cu Hotărârea de Guvern care s-a dat în acest an, ci cu legislaţia veche. Avem de-a face cu o lege a pensiilor care are foarte multe inechităţi. S-a încercat de-a lungul anilor în Parlament să se corecteze aceste inechităţi şi din păcate unele aşa-zise corecturi au generat inechităţi şi mai mari. Totul se poate regla numai printr-o lege nouă. Ne gândim la o legislaţie pe pensii care să corecteze inechităţile", a arătat ministrul.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.