Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Moartea scriitorului Mircea Ţuglea, care s-a înecat sâmbătă, 19 august, a stârnit reacţii diverse în spaţiul public. Prietenii omului de cultură caută vinovaţi pentru tragedia care s-a petrecut sâmbătă, pe plaja din Constanţa.


În timp ce salvamarii de pe plaja Modern spun că victima s-a aventurat până la geamandură, deşi pe plajă fusese arborat steagul galben, semn că sunt curenţi puternici, şi la un moment dat a făcut semne disperate din mâini, cerând ajutorul, cei care l-au însoţit pe Mircea pe plajă au altă versiune. Astfel, un apropiat susţine că trupul lui Mircea, întors cu faţa în jos, ar fi fost zărit de nişte copii, care ar fi alertat imediat salvamarii.

Scriitorul Silviu Dancu, cel care a povestit noua variantă a descoperirii trupului lui Mircea Ţuglea, se afla împreună cu familia pe plaja Modern în ziua accidentului. Vizavi de faptul că victima s-a aventurat în larg el a declarat: „Nu este o inconştienţă. Era plină marea de oameni, iar steagul era galben, nu roşu. Dar avea probleme de sănătate“. Ulterior, a revenit asupra mesajului şi a spus că autorul şi-a asumat riscul de a înota „pentru că recent se simţea mai bine. Se pare că s-a înşelat. Pur şi simplu, având un tonus bun, a zis să fie cu familia la mare. Aşa, doar că inima lui a decis altfel. Dar nu a dat din mâini dincolo de geamandură. (...) Au existat oameni (salvamari inclusiv) care au sărit să scoată din apă un trup în derivă, remarcat de la ţărm de doi copii. Cam greu ca un trup plutind cu faţa-n jos să dea din mâini, nu crezi? Şi chiar de s-a înecat fără să cedeze inima, s-o fi întâmplat pentru că tonusul l-a păcălit că poate înota în valuri“, încearcă Silviu Dancu să găsească o explicaţie.

„Curenţii erau puternici“

O constănţeancă, Dana Constantinescu, care se afla pe plajă, îl contrazice: „Eram pe plajă în acelaşi loc, la aceeaşi oră. Curenţii erau puternici, nu am putut înota şi nici sta în apă. Valurile loveau cu forţa şi formau vârtejuri. Marea a adus rapane din larg, ceea ce spune multe despre curenţi. Am văzut inclusiv meduze uriaşe pe care le vezi doar în larg“.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.