Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Oamenii șefului PSD, Liviu Dragnea, au fost luați la țintă de premierul Mihai Tudose, care folosește o entitate ai cărei angajați au șomat în ultimele opt luni: Corpul de Control al prim-ministrului, care a fost reactivat, prin controale dispuse de premierul Mihai Tudose la Tarom și Compania Națională de Investiții (CNI).

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, că a trimis Corpul de control la Compania Națională de Investiții, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, condus de vicepremierul Sevil Shhaideh, anunță COTIDIANUL. Tudose a evitat să dea detalii despre motivul pentru care a trimis Corpul de control la Compania Naţională de Investiţii. „Dacă v-aş spune dumneavoatră acum, credeţi că controlul ar mai avea vreun rost? A fost o sesizare de la un cetăţean - când vine o asemenea hârtie trebuie trimis Corpul de control să vezi dacă este sau nu adevărat”, a spus premierul Mihai Tudose.

ANTENA3 amintește este CNI, o megacompanie din subordinea Ministerului Dezvoltării, condus de Sevil Shhaideh, o apropiată a lui Liviu Dragnea. CNI, cu un buget de 650 milioane de lei, este, practic, pușculița baronilor locali. Programele CNI vizează construcția și reabilitarea sălilor de sport, construirea de bazine de înot și de patinoare artificiale, precum și construire și reabilitare de așezăminte culturale.

Ofensiva premierului nu se oprește aici. La ultima ședință de Guvern, el a criticat-o pe Carmen Dan, ministru de Interne, o apropiată a lui Dragnea,  pentru cozile la pașapoarte la venirea în țară a românilor din străinătate, afirmă EVENIMENTUL ZILEI. O altă țintă a fost ministrul Educației, Liviu Pop, după ce instituția nu a furnizat manualele pentru clasa a V-a. În schimb, ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, a primit laude pentru activitatea ANAF, deși noua șefă, Mirela Călugăreanu,  a fost instalată de Tudose abia acum o lună de zile în locul lui Bogdan Stan, susținut de Liviu Dragnea.

ROMÂNIA LIBERĂ remarcă faptul că toate aceste critici vin în condițiile în care premierul a afirmat, recent, că nu exclude posibilitatea unor schimbări în Guvern. Strategia lui Tudose a produs deja primele efecte. Directorul Tarom, Eugen Davidoiu, și-a dat ieri demisia, iar președintele PSD, Liviu Dragnea, a dat buzna la Guvern pentru o discuție cu premierul. La discuții a fost prezentă și Sevil Shhaideh, care coordonează CNI în calitate de ministru al Dezvoltării. Premierul Mihai Tudose l-a criticat vineri, în ședința de Guvern, pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru prelungirea mandatului lui Davidoiu la șefia Tarom, deși acesta nu a reușit să recupereze din pierderi.

Chiar dacă liderii politici PSD vorbesc despre eficientizarea Tarom, în realitate toate semnalele arată că sunt preocupați de întărirea controlului politic, în favoarea clientelei de partid. Senatorii PSD și ALDE au exceptat Tarom de la regulile privind desemnarea conducerii prin concurs, iar recent o fostă jurnalistă acreditată la PSD a fost numită în CA al Tarom, anunță ADEVĂRUL.

Deși este de natură economică, povestea de la Tarom face clăbuci politici la nivelul conducerii PSD. Adică acolo unde sălășuiește Nicolae Bădălău – președinte executiv al partidului, mâna dreaptă a lui Dragnea și adevăratul jupân al Transporturilor în prezent. În schimbul susținerii necondiționate a lui Liviu Dragnea, Bădălău a cerut și primit întreaga feudă a Ministerului Transporturilor, pe care o gestionează prin interfața numită ministrul Răzvan Cuc.

Ceea ce, susține NAȚIONAL, înseamnă că, odată cu tăvălirea ministrului Cuc și cu șutul dat directorului Tarom Eugen Davidoiu, premierul Tudose a administrat o smetie direct în barba celui mai important om al lui Dragnea în PSD, numitul Nicolae Bădălău. Gest imposibil de tradus într-un cod amical și pasibil ca urmare să tensioneze relația Tudose – Dragnea într-o perioadă în care multe voci se grăbesc să prevesteasca zile grele pentru actualul lider al PSD și asta concomitent cu evocarea posibilității ca premierul Tudose să se bucure de o fulminantă și rapidă ascensiune în partid.Comentarii

Levy Dragnea nae, te-as fute

23 august 2017 5:56

nae Dragnea continua teleormanizarea institutiilor Statului !

22 august 2017 11:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.