Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Astrofizicianul Frank Drake, cel care a conceput unele dintre hărțile trimise de NASA în spațiu, în anii 1970, pentru a le arăta unor posibile civilizații extraterestre coordonatele planetei Terra, se teme că acestea ar putea fi periculoase.

Hărțile de acest gen arată coordonatele Pământului în raport cu alte surse galactice de unde radio și au fost montate pe patru sonde spațiale care au ajuns deja dincolo de sistemul nostru solar. Omul de știință a colaborat cu agenția spațială NASA pentru hărțile plasate pe vehiculele spațiale Pioneer 10 și Pioneer 11, lansate în 1972, respectiv 1973. Anumite desene similare au fost montate și pe sondele Voyager 1 și Voyager 2, lansate ambele în anul 1977. Frank Drake susține că la momentul respectiv reprezentanții NASA erau extrem de optimiști în legătură cu acest demers și considerau că extratereștrii sunt ființe pașnice, care nu caută război cu omenirea.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.