Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Ultimul raport anual asupra “Stării climei” menționează reculul record al ghețurilor polare, inundații sau, dimpotrivă, episoade de secetă extremă și multiple valuri de căldură, zugrăvind în culori sumbre evoluția climaterică a planetei după doi ani consecutivi în care temperatura globală a stabilit noi recorduri în istoria măsurătorilor meteorologice ce începe cu anul 1880, informează Agerpres.Conform NOAA, chiar dacă vor fi cuprinse abia în raportul de anul viitor, primele șase luni ale anului în curs sunt, de asemenea, printre cele mai calde luni înregistrate din 1880 și până în prezent.

Conform noului raport, în 2016, concentrația de dioxid de carbon din atmosferă a depășit valoarea de 400 ppm (părți pe milion) — ajungând la 402,9 — pentru prima oară de la începutul monitorizărilor. De altfel, acesta este cel mai ridicat nivel de CO2 din atmosferă din ultimii 800.000 ani, dacă ținem cont de datele obținute din analiza diferitelor straturi din ghețari.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.