Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Cultura plagiatului şi a fabricilor de diplome par să fi devenit o obişnuinţă în România, dacă luăm în considerare doar scandalurile în care au fost implicaţi diverşi politicieni. Mai grav este că autorităţile par că se complac în această situaţie, având în vedere că de 6 ani amână evaluarea şcolilor doctorale, deşi legislaţia prevede obligativitatea acestei măsuri. Soluţia: acreditarea şcolilor doctorale fără a realiza analiza lor.

De ce se întâmplă acest lucru? Din raţiuni destul de simple la prima vedere. Odată vorbim de pasarea responsabilităţii de la o instituţie la alta, în cazul de faţă fiind vorba de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNSC), Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) şi Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Integral pe AdevărulComentarii

Ioan Ursachi - Prof. uiv. emerit Hoția prin plagiat, in aceste vremuri triste pentru cultura noastră națională, se pare că are mai mulți susținători activi ori pasivi, atât în organismele menționate in articol cât și la nivelul clasei politice aflată la guvernare. Consecința: dezastruoasă pe termen lung!!

14 august 2017 10:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.