Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

”În condiții în care, în România, după 27 de ani de tranzitie si de capitalism, cea mai mare parte a populației este nemulțumită de condițiile de trai și de perspectivele de viață, ca efect al reformelor efectuate sub presiunea condițiilor de finanțare impuse de instituțiile financiare internaționale și ca urmare a unor politici interne contrare intereselor majorității cetățenilor, se impune, cred, necesitatea unui discurs politic caracterizat prin seriozitate, credibilitate și performanță. Dar si masuri in consecinta.

Pentru a satisface așteptările cetățenilor, s-ar impune sustinerea si aplicarea unui program care să vizeze dezvoltarea economică a țării și nu numai modernizarea economiei (ajustări repetate ale mecanismelor economice și instituționale în vederea compatibilizării cu nișa care ne-a fost rezervată în cadrul NATO și UE). În timp ce modernizarea țării a generat costuri pentru populație în vederea atingerii unor obiective democratice, vizând integrarea în spațiul euro-atlantic, concomitent cu crearea condițiilor pentru expansiunea capitalului occidental în România, dezvoltarea ar presupune mobilizarea resurselor interne în vederea creșterii nivelului de viață al tuturor românilor.

Politicile publice destinate asigurării dezvoltării economico-sociale a țării impun necesitatea valorificării potențialului intern în vederea creșterii producției naționale și recâștigării pieței interne, câștigarea unor noi piețe la export, împărțirea mai echitabilă a valorii nou create între factorii muncă și capital, toate acestea în condițiile stabilirii și aplicării unor reguli ferme pentru asigurarea unei competiții corecte și a întăririi sistemului instituțional” scrie Adrian Năstase pe blog-ul său.


Comentarii

Mda! Mă cac un căcat mare în blogul acestui pușcăriaș, dar mă cac un căcat mare și pe moaca lui de filfizon împuțit. Adrian Năstase face teoria chibritului enumerând cei 27 de ani de tranziție și capitalism, când din primii ani împuțitul neo-PCR care a devenit mai apoi FSN și apoi PSD a ruinat România, iar acoliții PSD-ului s-au căpătuit practicând solicitarea și primirea de mită de milioane de euro per nemernic în timp ce economia și fabricile erau vândute la fier vechi. Acum limbricul Adrian Năstase e preocupat de soarta pulimii pe care o trimitea să-i numere ouăle? În loc să putrezească la ocnă pentru încă măcar 10 ani, Adrian Năstase se tot screme pe blogul lui scărpinând în găoz nivelul de trai al românilor. Dute băi Căcat împuțit la mama dracului și ascunde-te să nu te mai vadă nimeni, spurcăcinea pământului. Mă cac un căcat mare pe moaca ta nebărbierită și-n capul tău de politruc împuțit!

11 august 2017 16:24

iulian De vorbit a vorbit intotdeauna si vorbeste foarte bine. Se vede ca e un om care cunoaste. Pacat de dorinta putin cam mare pentru posesiune.. Ce s-a zis si se zice despre el e un amestec de denigrare cu realitate. Nu cunosc exact proportia. Oricum, a platit pentru greselile pe care le-a facut.

11 august 2017 13:23

plecatul Ce nu are nevoie Romania e o persoana ca Nastase in politica. Si sunt inca multi, prea multi ca ei, care au distrus si ruinat Romania. Eu sunt socat ca omul asta mai are tupeu sa vorbeasca in public, sincer. Acum revenind la ce zice, doar tampenii. Problema Romaniei nu a fost niciodata alta : CORPUPTIA , este singura problema adevarata . Restul, sunt detalii. Si nu , nu este nevoie de intarirea sistemului institutional. Aia e cloaca de porci a coruptilor, acolo se organizeaza jaful. Daca ceva trebuie facut, este exact opusul : diminuarea rolului statului in viata economica, si in viata privata a cetatenilor . Adica, libertatea economica, care cuplata cu diminuarea coruptiei ar rezolva de la sine toate asa-zisele probleme.

11 august 2017 11:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.