Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Guam este insula care prin anii \'80 era faimoasă pentru nămolul său termal, considerat în toată lumea o cură aproape miraculoasă pentru celulită. Astăzi, Guam, insula din Pacificul Occidental, e în centrul atenţiei lumii întregi datorită armamentului care se află acolo dar şi din pricina ameninţărilor dictatorului nord-coreean. Phenianul, în fapt, ameninţă că va lovi cu rachete cu încărcătură atomică baza militară americană de pe insulă.

Poziţie strategică în Pacific

Situată chiar în mijlocul Oceanului Pacific a constituit mereu un punct strategic din punct de vedere militar. În timpul celui de Al Doilea Război Mondial a fost cucerită de japonezi şi eliberată de americani. O curiozitate, chiar la Guam s-a predat ultimul soldat japonez, care trăia în junglă de 30 de ani. În 1950 Guam a fost declarată ''Teritoriu neîncorporat al Statelor Unite'' ca şi Insulele Virgine, Samoa sau Portorico. Locuitorii săi sunt cu toate drepturile cetăţeni SUA chiar dacă teritoriul nu face parte dintre cele 50 de state ale federaţiei.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.