Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Venezuela a primit un avertisment din partea ONU care reproseaza "folosirea excesiva a fortei"in timpul manifestatiilor ostile presedintelui Nicolas Maduro, iar un grup de 12 state americane condamna "ruptura ordinii democratice".

Reunite la Lima, statele respective - Argentina, Brazilia, Canada, Chile,,Columbia, Costa Rica, Guatemala,Honduras, Mexic, Panama, Paraguay si Peru - si-au anuntat decizia de a nu recunoaste Adunarea Constituanta creata la initiativa lui Nicolas Maduro si nici deciziile pe care aceasta le va lua.

Documentul adoptat la reuniunea respectiva exprima sprijinul fata de Parlamentul venezuelean - dominat de opozitie - condamna "absenta algerilor libere, violenta, represiunile si persecutiile politice , existenta unui mare numar de detinuti politici". Marti, Maduro - in dorinta de a contracara demersul celor 12 state vecine - a propus, intr-o declaratie facuta la Caracas,la o intalnire cu cei mai apropiati aliat ai sai(Cuba, Bolivia, Nicaragua si Ecuador), un "dialog regional" avand drept scop "restabilirea normelor de respectare a dreptului international".

De la Natiunile Unite, Inaltul Comisar pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad al Hussein, a condamnat mentinerea arbitrara in inchisori a mai multor mii de venezueleni, multi dintre ei fiind victime ale unor rele tratamente si chiar torturii.

Integral pe Curierul NationalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.