Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Şase parlamentari repre­zintă cele 3,5 milioane de români din Diaspora, după alegerile legislative din decem­brie 2016. Sunt patru deputaţi şi doi senatori, toţi din Opozi­ţie, niciunul din partea parti­delor aflate la guvernare. „Jurnalul Naţional” a luat la puricat activitatea aleşilor de Diaspora şi a descoperit că cei şase parlamentari responsabili de bunăstarea românilor din străinătate au cam tăiat frun­za la câini în primele şase luni de mandat.

Aversiunea românilor din străinătate faţă de Partidul Social-Democrat a devenit o tradiţie în ultimul deceniu, atât la alegerile prezidenţiale, cât şi la scrutinele parlamentare. Aşa se face că PSD nu s-a ales cu niciun parlamentar de Diaspora la alegerile din decembrie 2016, la fel cum nu s-au ales nici aliaţii social-democraţilor din ALDE. Votul Diasporei a trimis în Parlament şase aleşi care să aibă grijă de soarta românilor aflaţi departe de casă. Este vorba de doi senatori şi patru deputaţi din partidele de Opoziţie: deputaţii Mihai Voicu (PNL), Nicolae-Da­niel Popescu (USR, înlocui­torul fostului deputat Manuel Costescu), Constantin Codreanu și Doru Petrișor Coliu (ambii PMP), plus senatorii Viorel Riceard Badea (PNL) şi Radu Mihai Mihail (USR). „Jurnalul Naţional” a analizat activitatea acestora şi vă prezintă astăzi măsurile pe care le-au luat până acum pentru îmbunătăţirea vieţii celor 3,5 milioane de români care trăiesc în străinătate. Concluzia, demonstrată negru pe alb de activitatea parlamentară, este una singură: cei „şase magnifici” aproape că au şomat în prima sesiune din acest mandat.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.