Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Aripa militară a grupării teroriste Hamas a propus conducerii sale politice o schimbare dramatică, ceea ce ar putea crea un vid administrativ în Fâșia Gaza; conform propunerii, Hamas va renunța la controlul civil al zonei, guvernând astfel doar prin intermediul forței armate; scopul propunerii pare a fi de a pune presiune pe Mahmud Abbas, președintele Autorității Palestiniene, astfel încât acesta să decidă ridicarea sancțiunilor și evitarea escaladării tensiunilor militare.

Conform unor surse care au dorit să rămână anonime, Hamas are în vedere o acțiune fără precedent în Fâșia Gaza, ca răspuns la sancțiunile dure impuse de Autoritatea Palestiniană. Acest scenariu a fost luat în considerare în Israel și ar putea duce la haos în Fâșia Gaza. Surse din cadrul Hamas au declarat că aripa militară a organizației a prezentat recent o propunere conducerii politice a organizației, sugerând ca Hamas să creeze un vid politic și de securitate din Fâșia Gaza prin renunțarea la administrarea Fâșiei Gaza.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.