Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Dubla impunere fiscală practicată începând cu 2009, la care sunt obligate fabricile de medicamente din România, este singura cauză pentru care dispar medicamentele fabricate în România, iar industria farmaceutică din ţară pierde competitivitate la export, în ciuda investiţiilor făcute în ultimii 15 de ani.

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România, PRIMER, avertizează că fabricile de medicamente din ţară sunt forţate de mai bine de 8 ani să plătească pe lângă impozitul pe profit de 16% şi un impozit pe cifra de afaceri, sub formă obligaţiei de plata de tip “clawback” care a ajuns începând cu 2015 să depăşească valoarea impozitului pe profit.

Integral pe CapitalComentarii

iulian Paritate, da, e OK. Dar producatorii straini vin cu medicamente straine, fabricate in alta parte. Deci taxa respectiva nu li se poate aplica. Pe de alta parte, cate din fabricile romanesti de medicamente apartin de fapt romanilor? Deci, tot firmele straine le controleaza. E mai simplu sa vii cu produse incarcate de reclama din afara, de multe ori doar cu mici modificari fata de cele simple romanesti. Si cu pret corespunzator. Si poate mai proaste, in mod cert cu mai multe contraindicatii. Si sa inmormantezi fabricile romanesti. Taxa clawback nu pare decat sa diminueze profitul, care oricum ramane. Deci nu e motivul real. Se vede?

11 august 2017 11:57

Decebal Pai daca Statul ondus de tampiti nu pune aceeasi taxa si mercenarilor medicamentosi straini..... Sa fie paritate! Sau cum da atatea derogari strainilor, sa dea si investitorilor romani... SA DEZVOLTAM TARA!!!!!!!! Dr nu recunosc idiotii ca nu au voie sa faca investitii de Stat in Romania....

11 august 2017 11:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.