Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Mai mulţi membrii ai Consiliului Superior al Magistraturii au cerut discutarea în şedinţa Plenului din 30 august a punctului doi din solicitarea procurorului general, Augustin Lazăr, privind exprimarea unei opinii referitoare la legalitatea transmiterii de către Parchetul General de copii de pe documentele din dosarul alegerilor din 2009, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele CSM, Mariana Ghena.

"Mi-au solicitat o parte dintre colegi, nu ştiu câţi dintre ei, dar o parte dintre ei, da, mi-au solicitat. Şi dacă se va întruni majoritatea, atunci sigur că da, se va discuta pe Plen. Aşa este corect, aşa este regulamentar", a spus Mariana Ghena, întrebată dacă membrii CSM i-au cerut introducerea pe ordinea de zi a şedinţei din 30 august discutarea punctului doi din cererea procurorului general.

Ea a arătat că răspunsul transmis Parchetului General a fost punctul de vedere al preşedintelui şi vicepreşedintelui CSM. "Sesizarea CCR, de fapt exercitarea prerogativei, aparţine exclusiv preşedintelui, deci nu are Plenul nicio abilitare legală în sensul acesta. Cea de-a doua problemă, din punctul de vedere al conducerii, am spus că nu este un aspect care să fie, din punctul nostru de vedere, dezbătut de Plen. (...) Acesta a fost punctul meu de vedere, repet, al meu şi al vicepreşedintelui de la acel moment, Codruţ Olaru. Dacă se apreciază că problema este totuşi de competenţa Plenului şi trebuie dezbătută, majoritatea are posibilitatea să ceară acest lucru, să ceară o hotărâre de Plen. E una hotărârea Plenului, este altul răspunsul administrativ", a adăugat preşedintele CSM.

CSM a precizat, luni, că solicitarea Parchetului General privind oportunitatea sesizării CCR cu o cerere de constatare a unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Parlament "nu întruneşte cerinţele legale pentru a i se putea da curs".

În legătură cu exprimarea unei opinii cu privire la legalitatea transmiterii de către Parchetul General de copii de pe documentele din dosarul referitor la alegerile din 2009, la solicitarea comisiei parlamentare care verifică aceleaşi evenimente, CSM este de părere că aceasta presupune interpretarea unor dispoziţii legale, altele decât cele ce privesc organizarea sistemului judiciar.

Pe 31 iulie, procurorul general Augustin Lazăr a cerut CSM un punct de vedere referitor la ancheta privind alegerile din 2009 şi să aprecieze cu privire la necesitatea sesizării CCR cu o cerere de constatare a existenţei unui conflict juridic de natură constituţională ivit între autoritatea legiuitoare şi autoritatea judecătorească.

Augustin Lazăr a transmis o sesizare preşedintelui CSM, Mariana Ghena, în contextul analizei solicitării Comisiei parlamentare de anchetă a unor aspecte privind alegerile electorale din 2009 şi implicit a problemei de drept pe care o ridică aceasta.


Comentarii

Episcopul homo de Husi mircea, te-a durut ultima oara? Adevarul e ca trebuia sa avem putin preludiu, dar m-am gandit ca uleiul primit de la psd te-a lubrificat.

11 august 2017 15:21

mircea Lazar are o fata da peizan,o fi fratili lu Coldea???Lu Turcan??? sau cine stie o fi tatal lu sparlamentara care si-a bagat mama la BNR,de neamuri dastepte da ceasurili CFR,niste sarmari,ajunsi nu capatuiti.

11 august 2017 14:12

MircicaBas Basescu e in toate....plus, adunatura pdl-eproasa. Minus - Poporul Roman. Frauda la alegerile din 2009, a fost necesara pt stergerea urmelor si musamalizarea imenselor transferuri de miliarde Euro, din Buget, in conturi personale. Vezi, Popoviciu, famiglia Basescu, Udrea, Cocos, Videanu, Nelu' Mexicanu', etc.

11 august 2017 12:29

Calauza Deci e clar ca sunt presiuni, da??? Cineva nu vrea sa se afle adevarul despre manariile DNA, Servicii interne si amestecul celor externe in alegerile ”democratice” din Romania!!! De aceea din 90 pana azi am fost si suntem condusi doar de penalii cu dosare, usor de manipulat, pusi cu furca acolo sa faca jocurile sforarilor!!!!! Bravo bre!

11 august 2017 11:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.