Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Liderul PNL, Ludovic Orban, a dezbătut în emisiunea „Sinteza zilei”, de la Antena 3, răspunsurile lui Călin Popescu Tăriceanu referitoare la Partidul Național Liberal.

Întrebat cum vede relația cu Partidul Național Liberal și dacă vede un posibil dialog cu noul președinte al PNL pentru o colaborare politică, Călin Popescu Tăriceanu a spus că „Am plecat din PNL pentru că mi s-a părut că PNL a intrat pe un drum pe care eu îl vedeam mai puțin acceptabil pentru mine. Din 2014, am constatat la PNL lucruri care mă fac să mă uit cu regret și cu tristețe. În ultimii ani, PNL a devenit un „cântăreț al sistemului”. Atâta vreme cât PNL s-a depărtat atât de mult de valorile cu care se identifică un partid democratic și liberal, nu văd ultilitatea unei discuții”.

Pe de altă parte, Ludovic Orban spune că PNL și-a păstrat valorile liberale. „Domnul Tăriceanu a plecat din Partidul Național Liberal atunci când Partidul Național Liberal a luat decizia de a trece în opoziție. Partidul Național Liberal continuă să reprezinte valorile liberale, continuă să fie partidul care se bate pentru drepturile și libertățile fundamentale ale omului, care se bate pentru o democrație autentică, o societate liberală și care îi sprijină pe toți care vor să reușească în viață prin forțe proprii”.


Comentarii

"Începe să se vadă deja cu ochiul liber că PSD a câştigat alegerile prin minciună. Dacă te uiţi în programul de guvernare al Guvernului Tudose constaţi că nu are nicio legătură cu programul de guvernare cu care s-au prezentat pesediştii în campanie şi cu care au câştigat voturile oamenilor. Astăzi PSD-ul dă din colţ în colţ, inventează tot felul de şmecherii fiscale, ba ia o măsură, ba nu ia o măsură, a creat în general o bulversare în societate", a declarat Orban, citat de Agerpres. Potrivit liderului PNL, din ce în ce mai mulţi români se conving că PSD le-a dat ţeapă, i-a minţit şi că PSD cu o mână dă şi cu cealaltă mână ia.

13 august 2017 14:33

Adrian Nastase Bechtel, 14 case De fiecare data cand cineva a venit la putere dupa PDSR/PSD sau Tariceanu, a trebuit sa corecteze deficite uriase prin masuri impopulare. E adevart ca cei de la CDR si cei de la PD-L au furat si ei in draci, dar masurile luate erau obligatorii pentru supravietuirea tarii.

12 august 2017 17:09

v D-le Orban, ca homosexual pasiv, perimiteti-mi sa va spun ca nu sunteti cu adevart liberal. Liberalii europeni sunt in favorea casatoriilor homosexuale, dar dv nu sunteti.

12 august 2017 17:06

v D-le Orban, majoritatea sustinatorilor PNL-ului nu au uitat cum i-ati ascuns sub pulpana dvs pe PDDL-eprosi, ba le-ati mai dat si functii importante in partid. Probabil din aceasta cauza ati scazut in sondaje. Sa nu mai vorbim ca l-ati adus pe usa din dos pe Ghiolbanis pe post de presedinte incalcind statutul partidului. Ma gindesc, daca aceasta miscare nu a fost ideia Javrei Ordinare, de a distruge PNL-ul

11 august 2017 19:01

BB "PNL" = sleahta infometata dupa banii publici; infractori dovediti PDL-hotzii lu' Basescu; curtezane expirate si uzate ramase fara sponsor, casate; Popoviciu, Videanu, famiglia Basescu, Cocos, Udrea Nutzi, Nelu' Mexicanu, Orban un zero barat; Falca bun de scaunul electric. Si toti derbedeii care, timp de 12 ani cu guvernul pdl-bashinos, au secatuit Tara.

11 august 2017 18:06

Tăriceanu? O lepră, un fripturist, un oportunist ordinar și abject, un ipocrit, un fariseu, un fățarnic împuțit. Lozincile împuțite pe care le vomită Tăriceanu sunt pentru idioți. Cine oare a atât de tâmpit încât să poată crede polologhiile imaginare și utopice ale lui Tăriceanu? Tăriceanu a plecat din PNL pentru că nu mai avea șanse de a ajunge un personaj important de primă mână, iar formarea acelei minuscule ALDE a fost un pretext pentru ca Tăriceanu să parvină între-o viitoare funcție importantă din administrația de stat și de guvern, iar asta s-a întâmplat imediat după alipirea ALDE la partidul de bolșevici împuțiți și coaliția lor de tot căcatul împreună cu PC, care PC a fost dintotdeauna un satelit al PSD. Dar pentru ca un liberalist să afirme că și-a găsit aspirațiile ideologice politice alături de cocina PSD-ului stalinisto-bolșevicesc, asta e o tâmpenie formidabilă. Dacă acest Tăriceanu a fost un bun prim-minstru și are merite incontestabile pentru conducerea acelui guvern al lui de coaliție împtrună cu lepra PDL, acum limbricul Tăriceanu ne rânjește emfatic din postura de președinte al Senatului și slugă umilă, obedientă și prea-plecată a PSD-ului și a pușcăriașului liber Dragnea. Oare să fie PNL un cântăreț al sistemului așa cum borăște Tăriceanu? NU!. Din moment ce Tăriceanu e parte a sistemului actual comunistoid, bolșevicesc, împuțit, sistem care acum își bate joc de România, așa cum a făcut-o dintotdeauna când acest partid împuțit a guvernat țara. Morala? Păi o muie la minut cu bisuri pentru acest boșorog împuțit senil și fățarnic!

11 august 2017 16:08

Apel la luciditate Cum poate sta un (pretins) liberal intr-un guvern socialist care are aproape zero investitii publice?

11 august 2017 9:59

Probo "Am plecat din PNL pentru ca mi s-a parut ca PNL a intrat pe un drum pe care eu il vedeam mai putin acceptabil pentru mine." Adevarat graesti, coane papion.Si cand ai format "aripa tanara " din PNL tot din cauza faptului ca PNL condus de Campeanu era mai "mai putin acceptabil" pentru tine. (PENTRU MINE e adevarata ta ideologie ). Nu stiu cat de mult PNL-ul a devenit " cantaret al sistemului" dar tu esti categoric un cantaret al PSD-ului.Si la batranete tot o javra ai ramas, dar senila .

11 august 2017 9:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.