Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Ministrul turc pentru Afaceri Europene, Omer Celik, a criticat joi Europa pentru că a creat bariere împotriva solicitanţilor de azil, în loc să îi primească, şi a avertizat statele europene să nu ridice ziduri împotriva refugiaţilor, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

"Turcia este singura ţară care îi primeşte cu hotărâre pe cei care fug de moarte. Europa nu trebuie să ridice ziduri împotriva imigranţilor, ci să construiască poduri pentru ei. Acesta este un test de umanitate", a spus Celik, prin intermediul unei postări pe contul de Twitter.

Ministrul turc a comentat şi o pedeapsă cu închisoarea dată unui agricultor francez care a ajutat solicitanţii de azil. Omer Celik a spus că au existat mai multe astfel de cazuri în Europa, iar cei care doresc să-i ajute pe imigranţi sunt împiedicaţi să facă acest lucru. El a atras atenţia, de asemenea, asupra maltratării imigranţilor aflaţi în centrul pentru refugiaţi din oraşul francez Calais.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.