Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Delta Dunării este un paradis natural, se întinde de la vărsarea Dunării în Marea Neagră, acolo unde fluviul îşi încheie lunga călătorie de 2.860 km de la izvorul său din Munţii Pădurea Neagră din Germania şi este singura deltă din lume declarată rezervaţie a biosferei.

Ea are o suprafaţă de 580.000 ha reprezentând aproximativ 2,5% din suprafaţa totală a României şi se află pe locul 3 în Europa, după Volga şi Kuban şi pe locul 22 între deltele lumii.

Delta Dunării este una dintre zonele umede cele mai mari din lume în ceea ce priveşte habitatul păsărilor de apă, aici fiind întâlnite numeroase specii de păsări, unele unice pe glob, ceea ce constituie o valoare inestimabilă pentru patrimoniul natural universal.

Delta este şi cea mai întinsă zonă compactă de stufărişuri de pe planetă şi cu 30 de tipuri de ecosisteme.

Faţă de alte state europene cu delte, în Delta Dunării s-au păstrat un număr mare de specii de o mare diversitate, specii care sunt rare sau care au dispărut din alte zone ale continentului datorită dezvoltărilor economice şi poluării de către om, care a condus la distrugerea habitatului acestora.

Integral pe Curierul NationalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.