Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Referendumul intern din USR, referitor la poziționarea partidului pe tema revizuirii Consti­tuției în ceea ce privește definiţia familiei, ascunde în culise un conflict deschis între liderul fondator Nicușor Dan şi gruparea fostului ministru tehno­crat Cristian Ghinea. De rezultatul consultării interne depinde soarta lui Nicuşor Dan în USR şi viitorul politic al formaţiunii.

În bătălia pentru deținerea puterii absolute în USR, Nicușor Dan a atacat deschis tabăra lui Cristian Ghinea şi a readus în prim-plan tema cooptării lui Dacian Cioloş în partid. Liderul fondator a remarcat că fostul premier tehnocrat, care ar avea viziuni conservatoare, este susţinut în interiorul USR tocmai de către facţiunea progresistă condusă de deputatul Cristian Ghinea şi senatorul Vlad Alexandrescu. „Dacian Cioloş este o persoană destul de conservatoare – nu-i un secret pentru nimeni – şi este un pic comic că persoanele cele mai vocale care doreau venirea lui în USR sunt cele care vor să definească acum un partid progresist în care Dacian Cioloş să nu-şi găsească locul, de fapt”, a afirmat Nicuşor Dan la un post de televiziune, o trimitere directă către adver­sarul său intern, Cristian Ghinea, susţinător declarat al înregimentării lui Cioloş în USR.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.