Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private cu mai mult de 50 de salariati au obligatia sa incadreze in munca persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati, potrivit OUG 60/2017, recent publicata de Guvern. Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu se supun noii Ordonante vor plati lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap. Anterior aceasta obligatie a fost la nivelul de 50% din salariu minim brut garantat in plata.

OUG nr. 60/2017 aduce modificari si completari Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
Noutatile principale aduse de aceasta ordonanta sunt, aplicabile de la data de 01.09.2017 sunt:
a) se dubleaza contributia operatorilor economici pentru neincadrarea persoanelor cu handicap,
b) operatorii economici ce datoreaza contributia pentru neincadrarea persoanelor cu handicap trebuie sa achite direct bugetului de stat contributia, fara ca acestia sa aiba posibilitatea sa diminueze sumele datorate cu bunuri si servicii achizitionate de la unitati protejate.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.