Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Creșterea privilegiilor pentru anumite categorii socio-profesionale presupun un cost care va fi plătit de toată lumea. Executivul va majora taxe și impozite importante, precum acciza la carburanți, cu efecte în lanț.

După ce de la începutul anului a majorat în neștire cheltuielile cu pensiile și salariile, vrând să pară că se ține de programul de guvernare, Executivul nu știe de unde să mai scoată bani, ca să compenseze creșterea poverii asupra banului public. Așa cum execuția bugetară în prima jumătate a anului a arătat, deficitul a fost aproape dublu față de perioada similară a anului trecut, după ce cheltuielile de personal au crescut, cu aproape 20%, iar cele cu asistența socială cu aproape 10%. Tradus în sume exacte, primele șase luni s-au încheiat cu un minus la buget de 6,3 miliarde de lei. Și așa cheltuielile cu investițiile au fost reduse la cel mai mic nivel al ultimilor 10 ani.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.