Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Mugur Isăreascu intervine pe piaţa instituţiilor financiare nebancare şi plafonează dobânzile la 32,5%. Asta dupa ani de zile in care românii cu credite la IFN-uri s-au înglodat în datorii, s-au îmbolnăvit sau chiar s-au sinucis pentru că au pierdut tot din cauza dobânzilor enorme. Acelaşi guvernator a declarat ani la rând că BNR nu poate lua nicio măsură.

Isărescu a anunțat că de la 1 octombrie, dobânda va fi plafonată la 32,5 % pentru un împrumut de peste 90 de zile. IFN-uri vor trebui să aibă un capital de zece ori mai mare.

Instituțiile financiare non-bancare din România au primit amenzi însumate de sute de mii de lei de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, care a cerut restituirea banilor încasați ilegal de la datornici.

”Instituțiile acestea, BNR și Curtea de Conturi fac aceleași lucruri. Ele își aprobă un regulament și în cadrul acestui regulament adoptă tot felul de decizii aberante (...). BNR trebuie să dea socoteală, eu nu am niciun dubiu că cei de la BNR au protejat activitatea acestor IFN-uri și i-au lăsat să nenorocească mii de familii în România. În spatele acestor IFN-uri se aflau, printre alții, foști angajați ai BNR.”, a declarat pentru Antena 3, Daniel Zanfir, senator PNL.


Comentarii

iulian Ia te uite! Ce s-o fi schmbat oare in mentalitatea domnului guvernator? Oricum, mai are multe de facut. Daca nu el, altul Credeam ca a iesit deja la pensie. Cu comision de 120.000 euro?

10 august 2017 11:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.