Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, miercuri seară, că declaraţiile făcute de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, cu privire la Centenar, sunt o jignire la adresa naţiunii.

„Sunt o jignire la adresa naţiunii. Pe de altă parte sunt împotriva generării unor conflicte provocate de declaraţiile lui Hunor care asta îşi doreşte, să se victimizeze, să reacţioneze întreg mediul politic, să se pună călare pe el ca să se victimizeze. Îl sancţionăm, fără discuţie că îl sancţionăm. (...) Îl sancţionăm, în primul rând, prin faptul că niciodată nu vom accepta ceea ce îşi doresc ei aici cu modificările legislative şi cu autonomia culturală. Cu permanentele jocuri pe care le fac se aşteaptă să mai câştige ceva, să mai obţină ceva, în general cu atitudinea lor de jignire", a spus Ludovic Orban la Realitatea Tv, întrebat dacă i se par normale declaraţiile liderului UDMR.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a acordat recent un interviu cotidianului clujean de limba maghiară Szabadság, în care a vorbit despre pregătirile pentru Centenarul Marii Uniri din 2018. Liderul UDMR a spus că reprezentanţii Uniunii şi maghiarii nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului şi se teme că, în lipsa realizărilor din ultimii 100 de ani, politicienii români vor recurge la discursuri naţionaliste.


Comentarii

v D-le Orban, noi nu uitam ca UDMR este ba asociatie culturala, etc, ba partid, ca i-ati luat alaturi de dvs la guvernare de mai multe ori, ca au obtinut pas cu pas diverse drepturi mai multe decit majoritatea populatiei. De ce nu li se taie "macaroana" sa nu mai fie considerati partid. Ungurilor care nu le convine in Romania, cred ca nu-i tineti cu forta in tara si ar putea pleca in Ungaria si sa sarbatoreasca impreuna cu ei zilele care le vor.

10 august 2017 23:27

Oltean Oricare dintre cetateni poate avea parerile proprii. Asta nu inseamna nici jignire, nici ofensa nici...etc. Istoriceste vorbind, d-l Hunor are, in multe privinte, dreptate,Asta nu inseamna ca ungurii sau UDMR nu sunt cetateni loiali ai Romaniei.Eu am citit ce a declarat; nu am vazut "victimizare" sau ceva similar. Ei doresc un statut modern, european, pentru minoritatile nationale. Si, personal, cred ca in Romania sunt indeplinite 99% dintre cerinte. Nu strigand pe strada iti dovedesti patriotismul sau declarand vinovatii colective.. Nici eu nu sarbatoresc Hanuca sau Ramadanul; asta nu inseamna ca nu respect evreii sau musulmanii (nationalitati conlocuitoare din Romania). Deci, recomand d-lui Orban mai putina ura primitiva, nedemna pentru un intelectual cu pretentii.

10 august 2017 12:07

Ionut D-le Orban, daca aveti coloana vertebrala, de ce nu scoateti UDMR-ul din parlament, deoarece nici macar nu este partid? Mai ales ca de atatia ani sapa la temelia acestei tari pentru dezmembrare! Ce motiv in plus va trebuie ca sa luati atitudine?

10 august 2017 10:27

iulian Ma intreb daca ei stiu ce vor cu adevarat. Daca chiar isi doresc si nu pot respecta noile reguli, pot pleca oricand. Cu certitudine pot veni altii mai buni. Din 7 miliarde s-or gasi unii.

10 august 2017 9:57

Robert Negoita Ce fata de heterosexual are! Nu tu pnesat sprancene, nu tu manichiura facuta.

10 august 2017 9:23

Romanca Ana Birchall PNL impiedica PSD sa acorde independenta ungurilor. Huoo!

10 august 2017 9:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.