Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Prim-ministrul Mihai Tudose s-a întâlnit miercuri cu producători și distribuitori de medicamente, au declarat surse guvernamentale.

Conform surselor citate, printre subiectele abordate în cadrul discuțiilor s-a aflat și proiectul legii vaccinării, care s-ar putea afla pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Guvern de miercuri.

Legea vaccinării a fost citită în primă lectură în ședința de Guvern din 27 iulie, după cum anunța atunci ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Pe de altă parte, premierul Tudose a declarat pe 1 august, că statul este dator să intervină în privința vaccinării. „Sunt țări care încearcă exact același lucru acum, să impună vaccinarea obligatorie. Cred că în momentul în care epuizăm tot ce se poate pe partea bună, cu binele, de conștientizare a populației despre riscurile pe care le are copilul nevaccinat — (părintele — n.r.) care își condamnă practic copilul la suferință și nu numai copilul, chiar și comunitatea din care face parte. Statul e dator să intervină. Fiindcă nu copilul a decis, decide altcineva pentru copil. Și apoi, el trebuie să își asume greșeala părinților? Deci, dacă statul protejează și intervine peste părinți atunci când el este prost tratat de o gripă sau de altceva, iertați-mă, aici chiar va trebui să fim mult mai activi", a spus Tudose.

Pe 31 iulie, Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente a atras atenția tuturor factorilor implicați asupra consecințelor lipsei unor medicamente din farmaciile din România. Potrivit ADEM, din 2016 și până în prezent, peste 600 de medicamente au fost retrase de pe piață, iar alte câteva sute au fost înregistrate cu notificare pentru retragere.


Comentarii

Iulian Atunci tot statul sa avertizeze părinții și asupra pericolelor ascunse. Sau nu exista așa ceva? Pe orice prospect de medicamente e un șir aproape interminabil de reacții adverse și contraindicații. Sau primează interesele producătorilor de medicamente?

9 august 2017 20:55

Autistii astia din PSD+ALDE+UDMR merg mai departe cu aberatiile lor fara sa se sinchiseasca prea tare. Ei promit in stanga si in dreapta tot felul de beneficii materiale, dar atunci cand te uiti si analizezi mai atent, incepi sa-ti pui intrebarile pe care guvernantii nu si le pun: de unde bani nenica? Raspunsul vine tot de la guvernantii, care laudandu-se ca nu taie salarii si pensii, taie sute de taxe aberante pe care le plateau 5% din populatie (facand mare tam-tam) si introduc 2-3 taxe noi pe cale le va plati tot poporul. O.B. Canada.

9 august 2017 18:55

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.